Mick Schumacher kijkt uit naar seizoen: Ziet er positief uit

door Hidde Wissels
alonso sprint imola

Mick Schumacher is onder indruk van de eerste feedback die is teruggekomen van de nieuwe Haas-auto van dit jaar. Volgens de Duitse coureur mag er in 2022 meer verwacht worden van het team van Haas. 

Mick Schumacher zegt dat de eerste feedback over het ontwerp van de Haas-auto uit 2022 "zeer positief" is, waardoor hij "grote verwachtingen" heeft voor zijn tweede seizoen in de Formule 1.

De 22-jarige Schumacher begint aan zijn tweede seizoen in de Formule 1. Na een seizoen waarin Haas voor spek en bonen meedeed, zijn de verwachtingen voor dit jaar een stuk positiever. 

"Het ziet er zeer positief uit van wat ik van de auto zie en hoor", vertelt Schumacher aan Autosport. "Ik heb hoge verwachtingen. Hopelijk zullen ze dit jaar op de baan aan mijn verwachtingen voldoen."

Mick Schumacher Abu Dhabi
Foto: Haas F1 Team Media

"Geweldig om met team in fabriek te werken"

De auto van dit jaar gaat door het nieuwe technische reglement er heel anders uitzien. Hierdoor heeft Schumacher voor het eerst invloed kunnen uitoefenen op de ontwikkeling ervan. 

"Het is iets dat me al jaren interesseert", gaat Schumacher verder. "Hoe dingen werken en vooral hoe een Formule 1-auto werkt. Ik ben behoorlijk nauw betrokken bij wat de auto van dit jaar doet. Het was geweldig om met het team in de fabriek samen te werken, om mijn eigen input te kunnen geven over wat er met de auto moet gebeuren", besluit hij. 

Lees ook: Tom Coronel na Dakar-exit: "Zwaar balen"

Lees ook: Bernhard ten Brinke: "Komende dagen zijn we in nadeel"

Lees ook: Marko: "Red Bull op schema met ontwikkeling nieuwe F1-auto"

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen