Moto3: Jorge Martin pakt poleposition, problemen bij Bendsneyder

170506_Jerez_Moto3_Martin

De Spaanse coureur Jorge Martin heeft de poleposition veroverd voor de Moto3-race van de Grand Prix van Spanje. Op het circuit van Jerez vestigde Martin een nieuw ronderecord van 1.46,004. Daarmee was hij vier tiende sneller dan zijn landgenoot Aron Canet en de winnaar van de race in Austin, Romano Fenati.

Klassementsleider Joan Mir, die vrijdag de snelste was in de trainingen, begint morgen vanaf de negende plaats aan de Moto3-race. Aanvankelijk reed Mir de vierde tijd, maar die rondetijd werd geschrapt omdat hij buiten de lijnen van de baan had gereden en dat mag niet.

Bo Bendsneyder had opnieuw problemen. In de vrije training van vanochtend leek hij die te boven te zijn. De Rotterdammer stond lang op de vierde plaats, maar in de slotminuten van de training duikelde hij naar de veertiende plaats, doordat anderen hun rondetijden wel konden verbeteren en hij niet. In de kwalificatie kwam Bendsneyder er geen seconde aan te pas. Zijn beste rondetijd (1.47,501) bracht hem niet verder dan de 24ste plaats. Wat het probleem is, wist Bendsneyder zelf ook niet precies. “Als ik dat wist, reed ik wel een betere tijd”, zei hij na afloop van de training.

Wat het er bepaald niet geruststellender op maakt voor Bendsneyder is dat oud-wereldkampioen Danny Kent dinsdag test voor het KTM Ajo-team en in Le Mans over twee weken met een wildcard start. Kent stapte twee weken geleden in Austin op bij het Kiefer-team in de Moto2 wegens ‘onoverkomelijke verschillende ideeën’. In het rennerskwartier wordt al gefluisterd dat de Nederlander voor zijn plaats moet vrezen ten gunste van de Brit, als er niet snel verbetering komt.

Foto: MotoGP.com

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden