Nick Catsburg: We deden eigenlijk mee voor spek en bonen

door Jay Hartman
alonso sprint imola

Nick Catsburg heeft de 24 uur van Daytona afgesloten met slechts een zesde plek. Dat is een tegenvaller gezien de overwinning van afgelopen jaar. Technische problemen maakte een einde aan een eventuele podiumplek.

Catsbrug reed de 24 uur met Corvette Racing en teamgenoten Jordan Taylor en Antonio Garcia. Catsbrug vertelt dat de BoP (balance of performance) absoluut niet goed genoeg was waardoor de auto snelheid te kort kwam op de rechte stukken van het circuit. Ook kregen beide auto's van Corvette Racing een paar uur na de start van de race te maken met technische problemen. Daardoor viel zijn auto een aantal rondes terug en was het voor het team al duidelijk dat ze geen kans meer zouden maken op het podium. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nicky Catsburg (@nickcatsburg)

Nieuwe banden

Catsbrug reed ook met nieuwe banden onder zijn auto. Normaal maakt het team gebruik van speciale banden die speciaal voor die auto zijn gemaakt. Nu reed het team met een band die voor iedereen in de 24 uur hetzelfde was. Daardoor moest het team de auto omheen bouwen en dus was het toch een waardevolle voorbereiding op de komende races. De eerstvolgende race die de Nederlander op de kalender heeft staan is Sebring in maart. "Ik verwacht ook dat de BoP daar beter zal zijn voor ons dus ik hoop dat we daar mooie resultaten gaan halen", aldus Catsburg.

Lees ook: Robin Frijns blijft bij team WRT in WEC

Lees ook: Renger van der Zande baalt: We hadden kunnen winnen

Lees ook: Kay van Berlo na winst Daytona: Nooit durven dromen

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden