Nieuwe vloer in Imola voor Alfa Romeo

3639737

Alfa Romeo neemt een nieuwe vloer mee naar het eerstvolgende raceweekend. Niet veel teams nemen updates mee naar Italië, maar bij Alfa Romeo durven ze het aan. Hiermee hopen ze hun huidige positie op de baan te verstevigen, want de coureurs rijden momenteel goed mee in het middenveld. 

Mede dankzij de nieuwe reglementen kent Alfa Romeo een goede seizoensstart. Valtteri Bottas heeft in de eerste races al op een zesde en achtste plaats weten te finishen, en zijn teamgenoot Guanyu Zhou wist in zijn debuutrace zijn eerste punt binnen te halen. Toch is het team zich ervan bewust dat updates noodzakelijk zijn als zij deze successen willen blijven behalen. Vooral omdat andere teams op de baan ook aan het doorontwikkelen zijn. Zo heeft Alpine ook al aangekondigd updates mee te nemen naar de eerste Europese race.

Sprintformat schrikt teams af

Wel zijn veel teams dit weekend nog wat terughoudend, omdat het een sprintweekend is. Dat houdt in dat er maar één training is waarin de nieuwe onderdelen geëvalueerd kunnen worden, daarna is het direct tijd voor de kwalificatie. Teambaas Frédéric Vasseur heeft echter geen twijfels over de geplande update: "Het is aan het team om te beslissen of ze een upgrade willen hebben. Het is aan de coureurs om goed werk te leveren in de vrije training. We kennen de regels en ik vind dat geen probleem. Er zijn overal ter wereld kampioenschappen waarin ze één uur training of minder hebben. Maar uiteindelijk is het altijd de beste coureur die het kampioenschap wint."

vasseur persconferentie melbourne

Foto: Antonin Vincent / DPPI

Ontwikkeling begint nu pas

Volgens Vasseur gaan we nu pas de eerste ontwikkelingen aan de nieuwe auto's zien, zo vertelt hij tegen Motorsport.com. "Ik weet ook dat de ontwikkeling vanaf Imola of Barcelona begint, dus wij moeten er op het juiste moment zijn. We hebben enkele updates in de pijplijn zitten, al geldt dat voor iedereen. Die moeten echter werken zoals gepland. We hebben een nieuwe vloer voor Imola, maar daar blijft het ook bij. Tot dusver ziet het er oké uit", aldus de Fransman.

Lees ook: Sebastian Vettel: Imola wordt heel speciaal

Lees ook: David Schumacher vervangt Ayrton Simmons in Imola

Lees ook: Williams optimistisch richting Imola

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden