Nyck de Vries terug naar Formule E bij Mahindra

door Frederique van Grinsven
Nyck de Vries Rome eprix

Na zijn korte stint in de Formule 1 keert Nyck de Vries terug naar de Formule E. De Nederlander heeft een meerjarig contract getekend bij Mahindra Racing, zo heeft het team woensdag bekendgemaakt.

In 2019 maakte De Vries de overstap van de Formule 2 naar de Formule E, waar hij in 2021 de kampioenstitel behaalde. Afgelopen seizoen speelt hij zich door een invalbeurt bij Williams in de kijker bij F1-teams en tekent voor het seizoen 2023 bij AlphaTauri.

Echter, na slechts twaalf races kwam er een abrupt einde aan zijn Formule 1-avontuur in juni van dit jaar. De 28-jarige werd ontslagen vanwege tegenvallende resultaten en vervangen door Daniel Ricciardo.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nyck De Vries (@nyckdevries)

Oud-rivaal

Nu keert De Vries dus weer terug naar de klasse waarin hij zijn successen heeft behaald. "Terugkeren naar de Formule E zal voelen als thuiskomen," vertelt de Nederlandse coureur. "Ik ben al drie seizoenen lang deel van de Formule E-familie geweest, ik ken iedereen heel goed. Ik kijk ernaar uit om weer in een vertrouwde omgeving te zijn en om terug te zijn op een plek waar ik uiteindelijk altijd van mijn racen heb genoten."

Bij Mahindra krijgt De Vries te maken met een voormalige rivaal als teamgenoot, de 36-jarige Edoardo Mortara. Mortara eindigde in 2021 slechts zeven punten achter de uiteindelijke wereldkampioen.

Lees ook: Jessica Hawkins voert F1-test uit voor Aston Martin

Lees ook: Olav Mol: Hij komt in de buurt van rookie Verstappen

Lees ook: Rolf Meter in F1 aan Tafel: F1 moet anders in beeld worden gebracht

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden