Olav Mol in F1 aan Tafel: Regie probeert wedstrijdleiding te beïnvloeden

door Tim Koenders
Verstappen Sainz Mexico 2022

De regie van de Formule 1 probeert de wedstrijdleiding te beïnvloeden. Dat liet Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio Olav Mol weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio

Boordradio’s zijn al jaren een echte toevoeging aan een Formule 1 race. Als kijker krijg je een deel van de communicatie tussen de coureur en zijn engineer te horen. Er zit altijd een vertraging in om bijvoorbeeld scheldwoorden eruit te filteren. Uiteraard krijg je als kijker niet alles te horen. De regie bepaalt wat je wel en niet hoort. De regie bepaalt hierdoor ook hoe een kijker naar een situatie kijkt. Sterker nog, de regie probeert coureurs zelfs in een bepaalde hoek te drukken. Dat geeft Formule 1-commentator bij Grand Prix Radio Olav Mol aan in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Miami GP

Miami en Monaco

Tijdens de Grand Prix van Miami liet Hamilton over de boordradio weten dat hij zijn teamgenoot best voorbij wilde laten maar dat hij absoluut niet van zijn gas wilde gaan. Vervolgens ging de Brit duidelijk van zijn gas af. “Dit is puur de Formule 1-regie, later is er een boordradio geweest die wij niet gehoord hebben. Hierin werd gezegd dat hij echt aan de kant moest. Dan vind ik het listig worden.” Mol kan ook nog een ander voorbeeld noemen. “Weten jullie nog in Monaco. De regie heeft wel zes keer laten zien dat Verstappen een fractie over de lijn ging bij het uitgaan van de pitstraat. Dat is niks anders dan de wedstrijdleiding proberen te beïnvloeden.”

Lees ook: F1 aan Tafel: De Miami-Masterclass van Max

Lees ook: Max Verstappen na inhaalrace: Het was genieten

Lees ook: Sergio Pérez: Ik gaf alles

 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden