Oscar Piastri tevreden, Lando Norris gefrustreerd na kwalificatie GP Monaco

door Tim Koenders
Lando Norris Frankrijk

Waar Lando Norris zeer gefrustreerd is na afloop van de kwalificatie is teamgenoot Oscar Piastri erg tevreden met het resultaat. De coureurs van McLaren eindigden als tiende en elfde.

Lando Norris raakte in Q2 de muur maar kon nog in actie komen in Q3. McLaren heeft geen makkelijk seizoen maar toch is Norris niet tevreden met een plaats bij de eerste tien. “Zo snel waren we niet vandaag, misschien had een achtste plaats erin gezeten. Ik heb de muur geraakt, dat is het enige wat je hier niet moet doen. Het team heeft zijn ding gedaan en ik niet. Het is heel frustrerend, ik kan niet tevreden zijn met deze kwalificatie.” Dat liet de Brit weten tegenover Formula 1. “Op het moment dat ik de muur raakte wist ik uiteraard niet of mijn andere ronde goed genoeg was voor Q3.”

Oscar Piastri

Teamgenoot Piastri kijkt heel anders terug na afloop van de kwalificatie. “Om eerlijk te zijn ben ik best tevreden met mijn kwalificatie. Ik heb echt stappen gemaakt ten opzichte van de vrije trainingen. Tuurlijk is het jammer dat ik zo dicht bij Q3 zat en het niet haalde.” Oscar Piastri kwam namelijk minder dan twee honderdsten tekort voor een plaats bij de eerste tien. “We hebben genoeg kansen om alsnog punten te pakken. Misschien moeten we een beetje outside the box denken.”

Lees ook: Max Verstappen op pole in Monaco, Pérez start achteraan

Lees ook: Koning van de Race: Leclerc wint

Lees ook: Rinus 'Veekay' van Kalmthout stunt met P2 in kwalificatie Indy500

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden