Otmar Szafnauer: Terugkeer Ricciardo optie

Szafnauer alpine

Alpine-teambaas Otmar Szafnauer ziet een terugkeer van Daniel Ricciardo bij Alpine als een reële optie mocht Oscar Piastri vertrekken.

Het gonst al dagen van de geruchten rond het laatste zitje bij Alpine. Het team zag eerst Fernando Alonso vertrekken, waarna het Franse team Oscar Piastri aankondigde als vervanger. Op zijn beurt ontkende de Australische coureur het weer dat hij daar getekend had. Nu is de vraag wie er in het stoeltje van Alpine terecht komt.

Optie Ricciardo

Otmar Szafnauer houdt ergens rekening met het vertrek van Piastri, die mogelijk bij McLaren gaat tekenen. Daar zou Ricciardo op de wip zitten. Szafnauer zou Ricciardo als een serieuze optie zien om het tweede Alpine-stoeltje te vullen. "Coureurs komen en gaan, dat zag je bij Alonso ook. We moeten ons focussen op de komende jaren en daar een plan bij maken", sprak Szafnauer tegen Motorsport.com.au.

Piastri nummer één

Ondanks dat de deur voor Ricciardo open staat, is het wel duidelijk Szafnauer er vooralsnog gewoon vanuit dat Oscar Piastri aan de gang gaat bij Alpine komend seizoen. "We gaan er gewoon vanuit dat de afspraken met Piastri en zijn contract legaal zijn", besloot Szafnauer. 

Lees ook: Sebastian Vettel: Leeftijd niet reden van pensioen

Lees ook: Szafnauer: Alpine hoger niveau dan Aston Martin

Lees ook: Domenicali: Vettel blijft mogelijk betrokken bij Formule 1

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden