Oud-coureur Jean Alesi geen voorstander van ‘grid kids’

1911965_10201462786031132_2141503229_n

Voormalig Formule 1-coureur Jean Alesi is geen voorstander van het nieuwe plan van Liberty Media om ‘grid kids’ te introduceren in de sport.

Na de storm van protest die wereldwijd ontstond toen de nieuwe eigenaren bij monde van Sean Bratches eind januari bekend maakten dat de ‘grid girls’ uit de sport verbannen zouden worden, kwam Liberty begin deze week plotseling met het bericht voortaan kinderen te zullen inzetten op de startgrid. Deze kinderen, bij voorkeur actief in de lokale kartsport, zouden dan bij de betreffende GP de borden vasthouden met naam en nummer van de Formule 1-coureurs.

Jean Alesi gaf tegenover het Italiaanse Motorbox aan dat hij geen voorstander is van het feit dat de grid girls zijn afgeschaft, noch van de geforceerde introductie van de ‘grid kids’. “Door de ‘grid girls’ in de ban te doen, hebben we een goed geoliede machine geëlimineerd, die vrouwen in staat stelde om een beroep uit te oefenen”, aldus Alesi. “Ik ben er voorstander van om jonge atleten en coureurs in de schijnwerpers te zetten, maar niet op deze manier”, voegde hij er aan toe.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen