Sergio Pérez niet comfortabel na aanpassingen auto

sergio perez oostenrijk

Sergio Pérez presteert minder goed sinds er nieuwe updates aan de auto zijn uitgevoerd. Hij voelt zich dan ook minder comfortabel dan tijdens de eerste races van het seizoen. Daarbij lijkt hij zijn teamgenoot hierdoor minder onder druk te kunnen zetten, iets wat voor het kampioenschap cruciaal is.

Pérez kende een goede start van het seizoen, met momenteel een tweede plek in het kampioenschap. Zelf geeft de Mexicaan aan dat de afgelopen races voor hem minder succesvol zijn geweest, omdat hij zich minder comfortabel voelt in de auto. De updates aan de auto zouden namelijk minder zijn afgestemd op zijn rijstijl. "De ontwikkeling van de auto is… Laat ik het zo zeggen: ik voel me niet meer zo comfortabel in de auto als aan het begin", zo laat hij weten aan onder andere Motorsport.com.

sergio perez auto pits

Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson / Getty Images)

Lange weg te gaan

Als het aan Pérez ligt, is het zaak om snel verandering te brengen in de huidige staat van zijn auto. Op deze manier geeft hij aan geen goede resultaten neer te kunnen zetten: "We hebben dus wat werk voor de boeg om te achterhalen wat er precies gaande is. Het glipt me gewoon door de vingers, hoe goed ik me in het begin voelde." Ook lijkt Pérez het tempo van zijn teamgenoot, Max Verstappen, minder goed bij te kunnen houden. Vooral met het oog op het kampioenschap, is dit een belangrijk punt. Het team van Red Bull staat in het constructeurskampioenschap ruimschoots bovenaan, wat de keuze voor Pérez ook weer moeilijk maakt: "Ik wil Max verslaan. Dat is geen geheim. Maar ik wil ook dat het hele Red Bull-team het geweldig doet."

Red Bull Ring

Het duurt niet lang meer voor er geracet gaat worden op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Ondanks dat dit in theorie geen voordelig circuit zou moeten zijn voor Red Bull, lijkt dit al jaren de andere kant op te vallen. Verstappen heeft in Spielberg namelijk al meerdere races gewonnen. "Ik heb eigenlijk geen idee waarom we hier steeds zo goed zijn gegaan. Als je naar de karakteristieken van de baan kijkt, dan zou je niet zeggen dat dit een goed circuit voor ons zou zijn",  zo vertelt de Nederlander. Het is nog maar de vraag hoe het team dit jaar zal presteren, nu Ferrari zich ook weer bij de topteams heeft gevoegd. 

Lees ook: Charles Leclerc: Er is geen sprake van verdeeldheid binnen het team

Lees ook: Zhou fit verklaard voor Grand Prix van Oostenrijk

Lees ook: Herdruk Olav Mol 'Een tweede leven met de Formule 1'

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden