Ralf Schumacher: Sebastian moet in zijn spiegels kijken

Ralf-Schumacher-rechtsvoor

Ex-Formule 1-coureur Ralf Schumacher vindt dat zijn neefje Mick niets te verwijten valt bij de crash aan het einde van de Grand Prix van Miami. ''Mick (Schumacher red.) kan niet zomaar in het niets verdwijnen'', zegt hij hierover bij Sky Deutschland.

Vaak zien we Sebastian Vettel en Mick Schumacher liefdevol met elkaar omgaan. Zoals legende Michael Schumacher, Vettel begeleidde, zo doet Vettel dat nu bij Schumacher junior. Toch wisten de twee elkaar dit weekend op een negatieve manier te raken. Bij het ingaan van ronde 54 van 57 duikt Schumacher aan de binnenkant van bocht 1. Net als Schumacher, stuurt Vettel in richting de apex waar ze elkaar raken. 

 

Schumacher verdedigt Schumacher

Volgens Ralf Schumacher had Vettel beter moeten weten. ''Mick (Schumacher red.) kan niet zomaar in het niets verdwijnen. Sebastian (Vettel red.) moet in de spiegels kijken.'' Toch geeft de oud-Formule 1-coureur toe dat zijn neefje ook niet onschuldig uit de strijd komt. '' Mick (Schumacher red.) moet het daar proberen, maar je kunt zien dat hij een beetje aarzelt. Misschien had hij dat helemaal niet hoeven doen, want hij had ook een andere bocht kunnen nemen en even later kunnen remmen.''

Ralf Schumacher is van mening dat dit incident, de relatie tussen de twee Duitse Formule 1-coureurs niet zal verzuren. ''Wat overblijft is dat ze het allebei heel goed met elkaar kunnen vinden en dat Sebastian (Vettel red.) nogmaals bevestigde dat hij hem niet had verwacht. Als hij hem had gezien, had hij hem zeker de ruimte gelaten. Het was mooi geweest als beide coureurs in de punten waren geëindigd", besluit de oud-Formule 1-coureur.

Lees ook: Horner zet vraagtekens bij strategie Ferrari

Lees ook: Race tegen de klok: Hoe zwaar is de autosport?

Lees ook: Ferrari: Red Bull kan niet zo snel blijven doorontwikkelen

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen