RB17-hypercar wordt onthuld op Goodwood Festival

Adrian Newey 2024 - regelement 2026

Het werelddebuut van de RB17-hypercar, die ontworpen is door Adrian Newey, zal onthuld worden op het Goodwood Festival of Speed. Daarnaast zal ook het 20-jarige bestaan van Red Bull Racing gevierd worden op het festival.

Red Bull Advanced Technologies kondigde in 2022 de komst van een door Adrian Newey ontworpen hypercar aan die de naam RB17 gaat dragen. De wagen kreeg de naam RB17, passend in de reeks van de Formule 1-bolides. De RB17 is namelijk nooit geproduceerd: na de RB16B uit 2021 ging het Oostenrijkse team voor het 2022-seizoen over op de RB18. Daarna is er weinig naar buiten gekomen over project, maar nu heeft Red Bull dus bekendgemaakt dat het de RB17-hypercar gaat onthullen op het Goodwood Festival of Speed op 12 juli. 

Het Oostenrijke team heeft ook meteen wat details bekendgemaakt over de hypercar. Zo zal de RB17 harder dan 350 km/u kunnen, zal die beschikken over een monocoque-chassis van koolstofvezel met twee zitplaatsen, een in het midden gemonteerde V10-motor en een versnellingsbak van koolstofvezel die de achterwielen aandrijft. Er zullen slechts 50 RB17's worden geproduceerd.

Twintigjarige bestaan Red Bull Racing

Tegelijkertijd wordt op Goodwood Festival of Speed ook stilgestaan bij het twintigjarige bestaan van Red Bull Racing in de Formule 1. Het in Milton Keynes gevestigde F1-team wil groots uitpakken en heeft daarom besloten om vrijwel alle auto's uit haar F1-geschiedenis mee te nemen. Enkele bolides worden ook ingezet om de beroemde heuvelklim af te leggen. Ook belooft Red Bull enkele sterren af te vaardigen naar het autosportfestival. Zo zullen voormalig Formule 1-coureurs David Coulthard en Patrick Friesacher en teambaas Christian Horner in actie gaan komen op het festival. De komende tijd zullen er nog meer coureurs worden aangekondigd.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Red Bull-teambaas Christian Horner vertelt op de site van Red Bull Racing dat hij uitkijkt naar het Goodwood Festival of Speed: "We zijn verheugd om de RB17 voor het eerst aan het publiek te tonen en konden geen beter wereldpodium bedenken dan het Goodwood Festival of Speed", vertelt Christian Horner, die niet alleen CEO van Oracle Red Bull Racing is, maar ook van Red Bull Advanced Technologies. "De RB17 straalt zeldzaamheid en uitmuntende techniek uit. We hebben alles wat we weten over racen gebruikt om de ultieme prestatieauto te maken en kunnen niet wachten tot het publiek het resultaat ziet. Ik ben ook net zo enthousiast om een selectie auto’s en coureurs naar het iconische festival te brengen en kijk ernaar uit om ons twintigste seizoen te vieren voor zulke gepassioneerde autosportfans."

 

Lees ook: CEO FIA gaat eind mei haar taken neerleggen

Lees ook: FIA geeft uitleg over safetycar-moment in Miami

Lees ook: Strafpuntenoverzicht: Magnussen dichtbij schorsing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden