Red Bull Racing in gesprek met Porsche

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

De kans is aanwezig dat Red Bull Racing vanaf 2026 een samenwerking begint met Porsche. Naar verluidt zijn er serieuze gesprekken in volle gang tussen de beide partijen.

De geruchten over een (her)intrede van de Volkswagen Group in de Formule 1 gaan al een tijdje rond. Het huidige motorenreglement wordt vanaf dit jaar bevroren, tot aan de komst van nieuwe krachtbronnen in 2026.

Max Bolide RB18
RB18 Max Verstappen

Het is de bedoeling dat de toekomstige modellen simpeler en daardoor ook goedkoper worden. In de V6-turbo’s verdwijnt bijvoorbeeld de zogeheten MGU-H, het onderdeel dat vrijkomende, warme uitlaatgassen omzet naar elektriciteit en dus extra vermogen. Een motor kost nu ruim twee miljoen euro. De prijs zou vanaf 2026 onder de miljoen moeten liggen wat interessant is om meer andere partijen enthousiast te maken om in de koningsklasse te stappen. 

Honda tot 2025

Verstappen werd vorig seizoen kampioen met een Honda-motor. De Japanners hebben officieel afscheid genomen van de Formule 1, maar onlangs werd duidelijk dat zij tot en met 2025 de motoren blijven leveren aan Red Bull en zusterteam AlphaTauri.

Lees ook: Hamilton dacht niet na over pensioen

Lees ook: Wolff twijfelde niet over toekomst Hamilton

Lees ook: Toto Wolff: Abu Dhabi was geen gemanipuleerde race

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden