Daniel Ricciardo keert terug bij Red Bull Racing

door Coert Gillissen
1920x1080-Daniel-Ricciardo-Red-Bull-Racing-GP-Abu-Dhabi-2017

Daniel Ricciardo keert in 2023 terug bij Red Bull Racing. De Australiër krijgt daar de rol van derde coureur. Dat betekent dat hij voornamelijk simulatiewerk en commerciële activiteiten gaat doen.

Het hing al even in de lucht, vooral nadat Helmut Marko vorig weekend zich versprak en vroegtijdig aankondigde dat Ricciardo terug zou keren bij het team waar hij zijn grootste successen beleefde. Hij krijgt de rol van derde coureur, dus zijn takenpakket zal bestaan uit testen en simulatiewerk, en Ricciardo zal worden ingezet voor commerciële activiteiten als demo-runs. Volgens The Race zal Ricciardo aanwezig zijn bij zeven races, waaronder de drie weekenden in de Verenigde Staten.

Horner kijkt uit naar hernieuwde samenwerking

Christian Horner is zeer te spreken over de komst van de achtvoudig grand prix-winnaar. "Het is fantastisch om Daniel terug te hebben in de Red Bull-familie. Hij heeft een enorm talent en een briljant karakter, ik weet dat de volledige fabriek klaar staat om hem weer met open armen te ontvangen." 

Ook Ricciardo zelf is positief over zijn terugkeer: "Ik had al zo veel mooie herinneringen aan mijn tijd bij Red Bull. Maar hoe Christian, dr. Marko en de rest van het team me nu weer verwelkomen is iets dat ik enorm zal koesteren. Voor mijzelf is de mogelijkheid om bij te dragen aan en in de omgeving te zijn van het beste team in de Formule 1 zeer waardevol. Daarnaast geeft het mij de tijd om op te laden en mijn focus opnieuw te vinden." 

Ricciardo verliet aan het einde van 2018 Red Bull Racing om een avontuur te beginnen bij Renault. Na twee seizoen hield hij het voor gezien bij het Franse team en maakte hij de overstapen naar McLaren. Daar presteerde hij in 2021 en in 2022 ver onder de maat, waardoor McLaren besloot hem voor 2023 te vervangen door Oscar Piastri. 

Lees ook: Drie Ferrari's bovenaan in laatste test in Abu Dhabi

Lees ook: Olav Mol verwacht geen terugkeer van Vettel

Lees ook: Pierre Gasly: "Emotioneel om in de Alpine te zitten" 

door Coert Gillissen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden