Richard de Groot: Alle aandacht gaat vandaag naar de truck

08 jan 2022 door Tim Koenders
alonso sprint imola

Richard de Groot is op de rustdag bezig zijn truck helemaal in orde te maken voor de tweede Dakar-week. Het Fireman Dakar Team heeft een zeer succesvolle eerste week achter de rug. Richard de Groot vertelt aan Grand Prix Radio wat er nou allemaal op zo'n rustdag gebeurt. 

Na een week door het zand in Saoedie-Arabië te hebben gereden hebben de coureurs die aan de Dakar deelnemen op zaterdag een rustdag. Het Fireman Dakar Team kan terugkijken op een succesvolle eerste Dakar-week. De meeste dagen was het team rond de tiende plek te vinden. Alle resultaten bij elkaar geteld staat het team tiende in het klassement. De Groot is erg trots, het is namelijk een klein team. "We proberen die plek te behouden, so far so good"

Richard de Groot 1
Richard de Groot tijdens Dakar Rally 2022

Niet echt een rustdag

Een rustdag tijdens de Dakar betekent niet dat je achterover kan gaan leunen. De Groot is met zijn team druk bezig om de truck klaar te maken voor de volgende week. "Tijdens de rustdag gaat de aandacht volledig naar de truck. Alle assen worden uit elkaar gehaald. De dempers, de veerpakketten en de banden worden allemaal vervangen of ververst. Het is een mooie dag om aan de auto te werken." De Groot ziet uit naar de tweede week.

De hele update van Richard de Groot is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Tom Coronel: Je broer zo veel pijn zien hebben, breekt je

Lees ook: Richard de Groot zeer ontevreden over Dakar stage 5

Lees ook: Ten Brinke zag kans op top-5 finish in Dakar rally stage 5

 

08 jan 2022 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen