Rick Winkelman over de onverharde NASCAR-race in Bristol

door Coert Gillissen
3639737

Voor het tweede jaar op rij ging NASCAR terug naar zijn roots: Op de onverharde oval van Bristol pakte Kyle Busch zijn eerste overwinning in 25 races, nadat Tyler Reddick en Chase Briscoe elkaar in de allerlaatste ronde aanraakten en spinden. Rick Winkelman deed verslag voor Grand Prix Radio. 

Neem een bestaand circuit, zoals Bristol Motor Speedway. Over dat circuit leg je een mengsel van allerlei soorten zaagsel, zand, klei en modder. Resultaat: Een onverhard circuit. Voor het tweede jaar op rij experimenteerde NASCAR met zo'n race. Het is een throwback naar vroeger, terug naar de roots van NASCAR-racen. In die tijd werden heel veel races verreden op onverharde banen. Nog steeds liggen er door heel Amerika zulke onverharde banen, waarop iedere coureur wel eens op heeft gereden. 

NASCAR Bristol Logan Riely Getty Images
Foto: NASCAR (Logan Riely/Getty Images)

Lastige race door regen

Waar vorig jaar de verlichting en opwaaiend stof voor slecht zicht en problemen zorgden, vermoeilijkten regenbuien dit jaar de race. Hierdoor werd de baan nog gladder, waardoor de NASCAR-coureurs wel voor een heel uitdagende situatie kwamen te staan. Daar kwam nog bij kijken dat de NASCAR-wagens niet bepaald gemaakt zijn om te racen op onverhard terrein. Het leverde allemaal een groot spektakel op, zag Rick Winkelman: Een prachtig gevecht tussen Reddick en Briscoe bracht uiteindelijk Kyle Busch de overwinning. In de laatste ronde van de race kwamen Reddick en Briscoe te dicht bij elkaar waardoor ze beide spinden. Busch, die constant op een veilige afstand aan het wachten was op deze fout, pakte hierdoor zijn eerste overwinning in 25 races.

 

Deze onverharde race op Bristol kan niet in groter contrast zijn met de race van volgende week, wanneer het NASCAR-circus neerstrijkt op de de supersnelle, supergrote Talladega Superspeedway. 

Lees ook: Retro: Kampioenen met een slechte start van het seizoen

Lees ook: Voorlopig geen teamorders bij Ferrari

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Emilia-Romagna

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen