Ross Brawn laakt onderhandelingstactieken Silverstone

GBR_Sun_The_Wing_1362

Silverstone en Formule 1-eigenaar Liberty Media zijn in gesprek over een nieuwe overeenkomst na 2019. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot. Managing director Ross Brawn van de Formule 1 is 'not amused' over de onderhandelingstactieken van het Britse circuit.

"De frustratie is dat de onderhandelingen in het openbare domein worden uitgevochten", zegt Brawn in gesprek met Sky Sports. "Met ieder circuit kunnen we achter gesloten deuren onderhandelen, maar om een of andere reden kiest Silverstone ervoor om alles naar buiten te brengen. Dat zorgt voor moeilijkheden, maar we zullen een oplossing vinden."

Optie gelicht

De partijen zitten om de tafel, omdat de BRDC, de eigenaar van Silverstone, vorig jaar gebruik maakte van de clausule in het contract waardoor het mogelijk is om de overeenkomst tussentijds te beëindigen. De optie werd gelicht omdat de kosten van de 'hosting fee' een struikelblok vormen.

Deze fee wordt elk jaar met vijf procent verhoogd. Kostte de Britse Grand Prix Silverstone in 2010 nog 12 miljoen pond, in 2027, het laatste contractjaar, is dat bedrag opgelopen naar 26 miljoen pond.

Oplossing vinden

Ondanks de moeizame onderhandelingen is Brawn ervan overtuigd dat er een nieuwe overeenkomst kan worden gesloten. "Ik ben er zeker van dat we met Silverstone een oplossing vinden, omdat we dit circuit niet kunnen verlaten."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen