Ross Brawn: Verschillen tussen teams kunnen eerst groter zijn dan in 2021

door Tim Koenders
Header liveblog 1 Bahrein

Ross Brawn zegt dat de verschillen tussen teams in eerste instantie groter kunnen zijn dan in 2021. De bedoeling is dat de nieuwe reglementen het veld dichter bij elkaar brengen maar dat heeft volgens de sportief directeur van de Formule 1 tijd nodig.

Het Formule 1 seizoen van 2022 staat voor de deur en de vraag blijft welk team haar zaken het beste in orde heeft. De auto’s zien er volledig anders uit in vergelijking met 2021 waardoor niemand weet hoe elk team ervoor staat. Het doel van de nieuwe reglementen is de teams dichter bij elkaar brengen. Of dat ook voor de eerste race van het seizoen geldt is nog even afwachten. Ross Brawn vertelt aan Formula 1 dat het kan zijn dat de verschillen in de eerste race groter zijn dan dat het in 2021 was. “Het heeft even tijd nodig maar ik denk dat we een goede stap zetten richting de toekomst.”

F1 2022 prototype - header

Rangorde zal ongeveer gelijk blijven

De verschillen zullen wellicht nog groot zijn maar Brawn liet eerder al weten dat hij niet verwacht dat er één team heel ver voor de rest van het veld rijdt. Hij verwacht wel dat de topteams er gewoon weer zullen staan. “De goede teams zullen het altijd goed doen. Zij hebben de kennis en de ervaring in huis. Ik verwacht niet dat de nieuwe reglementen het kampioenschap helemaal op de kop zetten.”

Lees ook: Zilver is terug: Mercedes toont nieuwe bolide Hamilton en Russell

Lees ook: RB18 voor het eerst in actie op Silverstone

Lees ook: Red Bull Racing in gesprek met Porsche

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen