Sauber-coureurs teleurgesteld na kwalificatie in Canada

door Irene Lenting
2024 Canadian Grand Prix - Saturday-2

Een moeizame start van het weekend voor het team van Sauber op het circuit van Canada. Beide coureurs verlieten na Q1 de kwalificatie. Zhou Guanyu start de Grand Prix vanaf de negentiende plaats, Valtteri Bottas vanaf P17.

Het weekend in Canada begon met veel regen op de baan, waardoor de eerste training kort werd uitgesteld. Kort nadat Zhou Guanyu de baan betrad, crashte hij, wat resulteerde in een rode vlag. Op zaterdag eindigde Zhou opnieuw vroegtijdig de training. Met minimale baantijd dit weekend start de Chinese coureur vanaf de laatste startrij. "Vanochtend hebben we de auto grondig geanalyseerd, omdat ik niet merkte dat ik te veel kracht zette, mijn rempunten miste of mijn lijnen verkeerd nam. Op het moment dat ik gas gaf, verloor ik de controle over de auto", vertelt Zhou Guanyu in een gesprek met Formula 1. "Het is jammer dat deze situatie zich precies op het meest cruciale moment van het weekend voordeed, en dat heeft zich nu geuit in dit resultaat."

Door het uitvallen van Zhou tijdens zowel de eerste als de derde vrije training, maakte de coureur dit weekend weinig meters op de baan. Dit zorgde ervoor dat hij ook tijdens de kwalificatie nog veel moest leren over de auto. "Voor de kwalificatie had ik geen enkele ronde gereden onder droge omstandigheden en slechts twee ronden in de vochtige omstandigheden gisteren", benadrukt Zhou. "Bij elke ronde won ik tijd en vond ik meer dan een seconde, maar als je een ronde achterloopt of een sessie achterloopt, is het moeilijk om op een circuit als dit bij te blijven."

 

 

Hoop op inhaalmogelijkheden tijdens de race

Teamgenoot Valtteri Bottas kwam dichterbij een kans in Q2, maar moest net als zijn collega de kwalificatiesessie na de eerste ronde verlaten. "Helaas waren we opnieuw heel dichtbij, waarbij slechts honderdsten van seconden ons scheidden van Q2", vertelt Bottas bij Formula 1. "De laatste ronde was mijn beste ronde van het weekend, dus het voelde niet alsof ik er veel meer uit kon halen. Ik denk dat we nog steeds worstelen op een enkele ronde." Beide coureurs hopen op inhaalmogelijkheden op het circuit om hun positie te verbeteren. "Ik hoop dat we meer kunnen inhalen, ik ben zeker optimistischer dan in Monaco," benadrukt Bottas. "Laten we hopen op een spannende race, het weer kan ook een rol spelen, maar ik denk dat het hele middenveld superdicht bij elkaar zit qua snelheid, dus we zullen zien wat we kunnen doen."

 

Lees ook: Williams-coureurs teleurgesteld ondanks goede kwalificatie

Lees ook: Lewis Hamilton: "Ineens geen grip meer"

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van Canada

 

door Irene Lenting

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden