Mick Schumacher onder grote druk: Presteren of weg

Haas Nascar Mick Schumacher

Haas-coureur Mick Schumacher staat onder grote druk binnen het team. Het team wil dat de Duitser presteert, anders wordt hij ingewisseld. Christian Danner kijkt in Bild vooruit naar de kansen van zijn landgenoot voor de zomer.

Schumacher is in bezit van een aflopend contract bij Haas. Günther Steiner heeft eerder al aangegeven dat er voor de zomer niet gepraat gaat worden. Wel is bekend dat intern bij Haas er vraagtekens zijn over de toekomst van de Duitser, aangezien hij nog puntloos is en teamgenoot Kevin Magnussen nooit echt bij kan benen. 

Canada

Christian Danner begint met lof over Mick Schumacher zijn prestaties tijdens de Grand Prix van Canada van afgelopen zondag en doet alvast een korte voorspelling. "In Montréal hadden punten erin gezeten, de motor begaf het helaas. De volgende vier banen kent hij goed, dus ik denk dat daar wel wat te halen is." 

Schumacher Haas 2022

Positivisme richting zomer

Danner, zelf meervoudig grand prix-deelnemer, ziet dat er voor Schumacher genoeg kansen liggen. "In Silverstone kan het, maar met name op Spielberg en in Le Castellet kan zomaar het gebeuren, punten voor Schumacher. Die banen kent hij goed en heeft de Haas ook zeker kansen vanwege de lange rechte stukken."

Goede fysieke staat

Ook op de Hungaroring ziet Danner mogelijkheden voor punten. "Daar is de fysiek van Mick wel een pluspunt vergeleken met de rest. Mick is ongelooflijk sterk en de uitdagende baan in Hongarije past daarbij. Wel is de vraag of de baan bij de Haas past, met hoe de baan eruit ziet."

Lees ook: Sergio Pérez: Porpoising wordt vanzelf opgelost

Lees ook: Nieuw motorenreglement voor 2026 in juli bekend

Lees ook: Sir Jackie Stewart: Lewis Hamilton moet stoppen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden