Sergio Pérez sluit gat met Max Verstappen

3639737

Helmut Marko is ervan overtuigd dat de nieuwe reglementen ervoor zorgen dat Sergio Pérez meer in de buurt van Max Verstappen zal komen te rijden. Pérez behaalde tijdens de kwalificatie in Saoedi-Arabië zijn eerste pole position, maar wist dit helaas niet om te zetten in een overwinning. 

Mede door deze goede seizoensstart van Pérez, ziet Marko geen reden om met teamorders aan de slag te gaan. Volgens hem had de Mexicaan de race in Jeddah gewoon mogen winnen als het zo was gelopen, maar door een ongelukkige situatie met de safety car, werd hij uiteindelijk vierde. 

Reglementen pakken goed uit

De Oostenrijker ziet de nieuwe reglementen als voornaamste reden van het succes van Pérez. "Als je naar verschillende teams kijkt, dan zie je verschillende effecten van het reglement. Sommige coureurs zijn dichter bij elkaar gekomen, maar bij Ferrari zie je juist het tegenovergestelde", zo laat hij weten aan Formel 1. Bij Ferrari is het duidelijk dat Carlos Sainz wat achter lijkt te lopen op teamgenoot Charles Leclerc, terwijl deze twee coureurs vorig seizoen juist enorm aan elkaar gewaagd waren. Bij Red Bull lijkt juist het tegenovergestelde aan de orde. 

perez-pole-jeddah

Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)

Goede ontwikkeling

Marko merkt op dat Pérez echt gegroeid is in het afgelopen jaar. Hij zou nu beter bij het team passen, nu hij daar wat langer deel van uitmaakt. "Ik denk dat er bij Pérez twee factoren meespelen. Ten eerste past deze auto beter bij hem, hij voelt zich iets comfortabeler. Ten tweede kennen hij en het team elkaar nu een stuk beter dan vorig jaar. De race-engineer is enorm gegroeid in zijn rol en sowieso is er veel meer onderling vertrouwen te zien. Al met al zijn we erg blij met deze ontwikkeling", aldus Marko. Vorig jaar kwam Pérez op het laatste moment in het team van Red Bull terecht, waar hij aan het begin zijn draai nog moest vinden. 

Lees ook: F1 aan Tafel: "Hamilton gaat stoppen"

Lees ook: Nieuwe carriére Valentino Rossi van start

Lees ook: DTM-debuut voor Sebastien Loeb

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen