Stake F1 Team achteraan bij kwalificatie: Dat is waar we staan

stake f1 team kick sauber australie 2024

Het team van Stake F1 team heeft wederom een lastige kwalificatie achter de rug. Beide coureurs hadden moeite met hun auto door het gebrek aan grip. Bottas zal de race beginnen vanaf P17 en Zhou vanaf P18, dankzij de diskwalificatie van beide Haas-coureurs.

Al het hele weekend hebben de coureurs van Stake F1 Team Kick Sauber moeite met het onder controle houden van hun auto. Volgens hen hebben zij gebrek aan grip waardoor ze naar alle kanten glijden. Toch waren ze beiden niet geheel ontevreden over de ronden die ze hebben gereden. “Het waren goede ronden, geen grote fouten gemaakt”, aldus Zhou na afloop bij F1.com. Bottas gaf aan dat hij de schuld niet kon geven aan fouten of verkeer. “Dat was het probleem niet. We hadden gewoon niet de snelheid. Er was nog een groot gat om door te gaan naar Q2.” Uiteindelijk kwamen ze niet verder dan P19 en P20. Door de kwalificatie van beide Haas-coureurs schuiven ze nog een aantal plekjes naar voren, maar het zal lastig worden voor hen tijdens de race.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stake F1 Team KICK Sauber (@stakef1team)

Lastige race

Zowel Bottas, als Zhou weten dat het een lastige en lange race zal gaan worden. In Monaco is het over het algemeen vrij lastig om iemand in te halen en als je dan achteraan moet starten, is er niet heel veel perspectief. Volgens Zhou gaan ze deze race vooral gebruiken om erachter te komen waarom hun auto zo slecht werkt op een circuit als dit. Bottas hoopt dat er nog wat kan gaan gebeuren tijdens de race. “Wanneer de race eenmaal is begonnen, zouden er nog een aantal dingen wat beter kunnen, maar we zitten nog steeds in het achterveld. Dat is waar we staan.”

Lees ook: Haas gediskwalificeerd na afloop van kwalificatie, pitlanestart voor de race

Lees ook: Rookie O'Sullivan wint hoofdrace in Monaco, Verschoor valt uit

Lees ook: Slechtste kwalificatie van het seizoen voor Red Bull tijdens GP Monaco

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden