Szafnauer: Willen aansluiten bij top drie

door Tim Koenders
Otmar Szafnauer Alpine

Otmar Szafnauer, teambaas van Alpine, wil in de komende jaren met het team aansluiten bij de top drie. Het gat tussen de nummer drie en nummer vier in het kampioenschap was in 2022 groot en volgens de teambaas moet dat in 2023 kleiner zijn.

Alpine eindigde als vierde in het constructeurskampioenschap in 2022. Het team streed tegen McLaren om die vierde plaats. Alpine wist in 2022 173 punten te halen. Het gat naar McLaren was zeker niet groot. McLaren behaalde namelijk 159 punten. De topteams in de Formule 1 eindigden in 2023 ver voor de andere teams. Alpine had bijna drie keer zo veel punten moeten scoren om Mercedes in het kampioenschap te verslaan. Een plaats winnen in het kampioenschap is voor het team dus wellicht te veel gevraagd maar het gat moet wel kleiner worden volgens de teambaas van het Franse team.

Pierre Gasly Alpine Abu Dhabi test 2022

Gat dichten over de jaren

“We zijn uiteindelijk wel vierde geworden maar het was een zwaar gevecht met McLaren. De nummer vier en vijf waren bijna gelijk aan elkaar terwijl we niet in de buurt zaten van de nummer drie.” Dat liet de teambaas weten in gesprek met Formula 1. “We moeten in 2023 echt dichter bij de top drie zitten en een gat slaan met de nummer vijf. Het jaar erop zullen we moeten proberen nog weer dichterbij de top drie te zitten.”

Lees ook: Lewis Hamilton: Met beide benen op de grond 2023 in

Lees ook: Mercedes keert terug naar zwarte kleurstelling voor nieuwe W14

Lees ook: Alexander Albon: Wij hebben ons zeker verbeterd

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden