Het gerucht dat de Honda-motor sinds de Grand Prix van Frankrijk over 15 extra pk’s beschikt, is volgens Tanabe niet waar. “Ik zou blij zijn als dat zou kloppen, maar dat is niet zo. En het mag niet dus onze tweede motor is exact dezelfde als eerst.” Toename in puur vermogen is niet toegestaan volgens het huidige motorreglement. Het reglement schrijft ook voor dat de verdere ontwikkeling van de motoren is bevroren tot 2025. Bovendien moeten ingrijpende veranderingen (alleen toegestaan om kosten te besparen, de betrouwbaarheid te verbeteren of om logistieke redenen) worden goedgekeurd door zowel de FIA als de andere fabrikanten.

Max Verstappen / Red Bull Racing / Oostenrijk / Red Bull Ring / 2021
Foto: Mark Thompson/Getty Images / Red Bull Racing

Hierdoor krijgen Mercedes, Alpine (met Renault-motor) en Ferrari alles mee wat Honda zou uitspoken. “Dat is zo geregeld omdat er in het verleden teams zijn geweest die hun vermogen wisten op te krikken door middel van betrouwbaarheidsupdates. Dat is mijn antwoord op die verdachtmakingen.” Maar waar komt die zogenaamde extra snelheid dan wel vandaan? “Dat is het resultaat van hard werken. We leren en leren over de motor en hoe we deze het best kunnen gebruiken. We proberen de zwakke plekken te verbeteren en de sterke punten meer uit te buiten. Het resultaat is dat we met dezelfde motor meer tijd hebben weten te winnen.”

Toch gelooft Tanabe niet dat de huidige Honda-motor de sterkste van het veld is. “Dat zegt onze data althans. We kunnen niet het pure vermogen verbeteren. Daarom werken we hard om de krachtbron zo efficiënt mogelijk te gebruiken.”

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Oostenrijk

Lees ook: Verstappen de snelste in VT1 Grand Prix van Oostenrijk

Lees ook: Technisch directeur Honda tevreden over nieuwe motor