Teleurgestelde Ten Brinke legt zich neer bij uitvalbeurt

DT-PVl8W4AEJQXi

Bernhard ten Brinke heeft vrijdag de strijd moeten staken in de Dakar Rally. De 40-jarige Nederlander kon vanwege mechanische problemen de dertiende etappe niet voltooien. Na afloop was hij teleurgesteld, maar tegelijkertijd ook trots op zijn eerdere etappezege.

Ten Brinke lag op het moment van uitvallen aan de leiding in de proef over 368 kilometer van San Juan naar Cordobo. "We waren goed onderweg toen we op een recht stuk bij 190 kilometer per uur een harde knal hoorden", zegt Ten Brinke na afloop op Grand Prix Radio.

"De motor begaf het en we wisten meteen dat het niet te repareren was. Ja, dan ben je natuurlijk even heel erg teleurgesteld en zit je met z’n tweeën te balen. Toch sta ik nuchter in dit soort zaken. Als je meedoet aan de zwaarste rally ter wereld - en dat was de Dakar dit jaar absoluut - dan weet je dat dit soort dingen kunnen gebeuren."

Ondanks zijn onverwachte uitvalbeurt houdt Ten Brinke een positief gevoel over aan zijn deelname aan de rally. Woensdag schreef hij nog historie door als eerste Nederlander ooit een etappe bij de auto's te winnen.

"Ik kan alleen maar zeggen dat ik ontzettend heb genoten van deze Dakar Rally, maar helaas hebben we de klus dit keer niet af kunnen maken. Een dag voor de finish liggen we er uit. Dat is zuur. Maar we hebben wel laten zien waartoe we in staat zijn. Tot vandaag ging alles goed. Het is niet anders. Shit happens. Op naar volgend jaar."

Voor interviews, reacties en etappeverslagen uit Dakar luister je 24/7 naar Grand Prix Radio. Live updates en nieuws vind je op Rallymaniacs.com.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen