Ten Brinke tweede in etappe Dakar, derde in klassement

ten-brinke

Bernhard ten Brinke kan tot dusver met de besten mee in de Dakar Rally bij de auto's. De Achterhoeker rijdt zijn Toyota in de vijfde etappe van de loodzware woestijnkoers door Zuid-Amerika voor de tweede keer naar het podium. Hij eindigt in de proef over ruim 260 kilometer in Peru als tweede achter de Fransman Stéphane Peterhansel. Zijn achterstand op de meet bedraagt 4.52 minuten. De 40-jarige coureur werd ook tweede in de eerste etappe.

In het algemeen klassement doet Ten Brinke ook uitstekende zaken. Door zijn sterke optreden van vandaag klimt hij naar de derde plaats. Hij heeft 75 minuten achterstand op lijstaanvoerder Stephane Peterhansel. Carlos Sainz heeft een half uur achterstand op de Fransman en staat tweede.

Loeb

Een van de titelkandidaten, Sebastien Loeb, moest woensdag de strijd staken. Zijn co-piloot Daniel Elena raakte aan het begin van de etappe geblesseerd. Loeb verloor bijna drie uur doordat hij met zijn Peugeot vast bleef zitten in de duinen. Even later stond hij opnieuw stil. Naar verluidt raakte co-piloot Elena bij die tweede crash geblesseerd. Gezien het grote tijdverlies en de blessure van zijn navigator besloot Loeb zich terug te trekken.

Dinsdag schreef de negenvoudig wereldkampioen rallyrijden nog de vierde etappe in de Dakar Rally op zijn naam na een rit van 444 kilometer. Loeb bezette de tweede plek in het klassement. Hij had in de algemene rangschikking zes minuten achterstand oprecordwinnaar Peterhansel.

Voor interviews, reacties en etappeverslagen uit Dakar luister je 24/7 naar Grand Prix Radio. Live updates en nieuws vind je op Rallymaniacs.com.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen