Toekomst Mick Schumacher bij Haas ongewis

Mick Schumacher close-up

Het is nog maar zeer de vraag of Mick Schumacher ook in 2023 bij Haas rijdt. Volgens RTL Deutschland wordt pas na de zomer met de Duitser gesproken over een mogelijke verlenging van zijn contract.

Volgens het Duitse medium komt dat door de verschillende links met andere teams die gelegd zijn. Schumacher werd bijvoorbeeld door zijn landgenoot Sebastian Vettel aangedragen om zijn stoeltje bij Aston Martin over te nemen. Het team koos echter voor Fernando Alonso, die meer Formule 1-ervaring heeft.

Weinig mogelijkheden

Haas weet ondertussen dat voor Mick Schumacher de keuze kleiner wordt. Zo goed als alle nog vacante stoeltjes lijken niet voor de Duitser te zijn, waardoor Haas het hard kan spelen richting de 23-jarige coureur. Naast Haas is volgens RTL alleen Alfa Romeo een optie, waar Zhou een aflopend contract heeft. Knelpunt is wel dat de Chinees veel sponsorgeld meeneemt, iets wat Schumacher niet kan evenaren.

Sebastian Vettel en Mick Schumacher op de baan Imola 2022
Foto: Aston Martin F1 Team

Gesprek Monza

Haas lijkt nu pas in Monza met Schumacher om tafel te gaan om te kijken of ook in 2023 de 'zoon van' voor de Amerikaanse renstal in actie zal komen. Mocht het niet lukken om daar uit te komen, lijkt het al afgelopen als vaste coureur in de Formule 1 voor de nog jonge Duitser. Wel ligt een reserve-coureurschap bij Ferrari voor de hand, Schumacher is nog altijd onderdeel van het talentenprogramma aldaar.

Lees ook: Enorme omzetstijging voor Formule 1

Lees ook: Daniel Ricciardo: Ik kom sterker terug

Lees ook: Toto Wolff: We moeten voorzichtig blijven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden