Toekomst vrijdagtrainingen ‘open voor discussie’

brawn

De Formule 1 zal het in de toekomst mogelijk zonder vrijdagtrainingen moeten doen, of met maar één enkele sessie, volgens Ross Brawn. De F1-sportbaas zegt dat de vrijdagtrainingen ‘open voor discussie’ staan en bekijkt samen met Liberty Media de mogelijkheden om de raceweekeinden interessanter te maken in een poging meer fans naar het circuit te krijgen en tegelijkertijd hogere kijkcijfers te genereren.

Brawn heeft het format van de raceweekeinden onder de loep genomen en is van mening dat de kwalificatie en race momenteel naar wens zijn. Over de vrijdagtrainingen is Brawn minder enthousiast: “Ik denk dat we ons betreft de trainingen op vrijdag moeten afvragen of we twee sessies nodig hebben of dat we alleen een middagsessie houden.” Een factor is volgens Brawn het aantal races per seizoen, dit jaar maar liefst 21 in totaal. “Wanneer we meer races hebben, moeten we dan niet het format aanpassen om minder druk op de teams te leggen om aan al die races mee te kunnen doen?”, vraagt Brawn zich tegenover Sky Sports hardop af.

Over de lengte van een Grand Prix is Brawn vooralsnog tevreden: “Ik denk dat de lengte van een race precies goed is, niet te lang en niet te kort. We willen dat een Grand Prix zich ontwikkeld, zijn hoogtepunten heeft en samenvalt tegen het eind. Dus als het op het aantrekkelijk maken van een raceweekeinde aankomt, moeten we niet denken aan het veranderen van de lengte van een race. Ik denk dat er andere manieren zijn om een raceweekeinde aantrekkelijker te maken.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen