Vasseur zet de boel op scherp: Mogen niet blij zijn met P2

door Patrick Wuite
Leclerc Abu Dhabi zaterdag

Frédéric Vasseur heeft in zijn eerste mediaoptreden als teambaas van Ferrari gelijk de druk op zijn team verhoogd. Volgens de Fransman heeft Ferrari alle middelen in huis om kampioen te worden en moet het team geen genoegen nemen met P2 in het kampioenschap.

Frédéric Vasseur is de opvolger van Mattia Binotto, die afgelopen winter na 27 jaar dienstverband vertrok. Waar Binotto wel tevreden was met een tweede plaats in beide kampioenschappen, eist Vasseur meer van zijn mensen. "Je kan het seizoen niet beginnen en zeggen dat we tevreden zijn met P2. Dan heb je gewoon te weinig ambitie. Het doel is simpel: winnen", aldus Vasseur die de vijfde teambaas is van Ferrari sinds zijn landgenoot Jean Todt, die grote successen boekte in de beginjaren van deze eeuw. 

Leclerc 2023 Fiorano

Veranderingen?

Verwacht werd dat er wat geschoven zou worden in de organisatie. Zo moest hoofdstrateeg Inaki Rueda serieus vrezen voor zijn baan, maar vooralsnog blijven grote veranderingen in de organisatie uit. "Ik denk dat we alles in huis hebben om te winnen. Kijk naar de resultaten van de afgelopen decennia. Ik moet er puur voor zorgen dat het team zich blijft verbeteren", besluit de Fransman.

Lees ook: Ford overweegt herintrede in Formule 1

Lees ook: Williams: Alexander Albon versus Nicholas Latifi

Lees ook: Audi neemt minderheidsbelang in Sauber

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden