Ford overweegt herintrede in de Formule 1

door Gijs Leuvenink
fordjpg

De Amerikaanse motorenfabrikant Ford overweegt in de Formule 1 terug te keren. Mark Rushbrook, sportief directeur van het Amerikaanse bedrijf, ziet mogelijkheden door de populairiteitstoename van de sport.

"We zien dat de Formule 1 enorm aan het groeien is", vertelde Rushbrook in gesprek met Motorsport.com. "Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook wereldwijd groeit het enorm. De Formule 1 is nog altijd de top van de motorsport en dankzij Drive to Survive boorden ze een nieuw publiek aan." 

Red Bull

Ford wordt de laatste paar weken in het geruchtencircuit gekoppeld aan een samenwerking met op motorenvlak vanaf 2026. In dat jaar zal er een nieuw motorenreglement intreden. "We gaan niet in op geruchten. We houden wel in de gaten in welke kampioenschappen we kunnen stappen. Wij bekijken zelf of we met iets mee gaan doen of niet." 

Geschiedenis

Ford heeft een rijke geschiedenis in de Formule 1. In de jaren '60, '70 en '80 leverde de fabrikant meerdere keren de winnende motor tussen 1968 en 1974 waren de Amerikanen onverslaanbaar. In 1994 wonnen zij hun laatste titel als leverancier, Michael Schumacher won in de Benetton de titel. Ook bestierden ze tussen 2000 en 2004 hun eigen team onder de naam Jaguar, wat overgegaan is in Red Bull Racing.

images_Formule1_2015_IrvineJaguar

Lees ook: Kay van Berlo: Er is flink wat vooruitgang geboekt

Lees ook: Franz Tost: Overstap is goed voor Pierre Gasly

Lees ook: Toekomst Robert Kubica onzeker na overstap sponsor

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen