Verstappen na zwaarbevochten zege: "Had laatste tien tot vijftien rondjes geen grip meer"

Max Verstappen Imola 2024

Max Verstappen heeft een zwaarbevochten zege geboekt op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari di Imola. De Nederlander had het de laatste twintig ronden lastig op zijn harde banden, waardoor McLaren-coureur Lando Norris nog heel dicht bij de Red Bull-coureur kwam. De drievoudig wereldkampioen had geen grip meer en stelt dat hij 'hard voor de overwinning moest vechten'.

Max Verstappen heeft tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna teruggeslagen nadat hij in Miami nog zijn meerdere moest erkennen in Lando Norris. De Nederlander kende een goede start en reed op zijn mediums gestaag weg bij Norris en Charles Leclerc. Ook op de harde band ging het lang goed voor de Nederlander, die met zo'n twintig ronden te gaan nog meer dan zes seconden voorsprong had op de Brit, die alle zeilen bij moest zetten om de Ferrari-coureur van zich af te houden. Maar Verstappen begon vanaf ronde 43 van de 63 steeds meer te klagen over zijn harde banden en zijn rondetijden zakte in. Norris kwam steeds dichterbij en de Nederlander moest alles geven om de overwinning uit het vuur te slepen. Uiteindelijk kwam hij met zeven tienden voorsprong op de Brit de finish over. 

Verstappen: "Ik kon me geen foutje veroorloven"

Verstappen heeft al een tijd niet zo hard moeten vechten voor een overwinning. Dat blijkt ook wel uit deze cijfers, want voorafgaand aan de GP van Miami bedroegen de overwinningen van Verstappen dit jaar een gemiddelde winstmarge van 14.352 seconden.

De Nederlander stelt zelf ook dat hij alles moest geven vandaag en dat hij geen fout mocht maken. "Ik moest de gehele race volle bak pushen om in eerste instantie een gat te creëren", vertelt Verstappen tegenover F1.com. "Op de mediums zagen we er vrij sterk uit, maar op de hards was het wat moeilijker. De laatste tien tot vijftien rondjes had ik geen grip meer. Ik was veel aan het glijden en zag dat Lando inliep. Ik moest vol pushen. Het is heel pittig als de banden niet meer werken en je moet vol blijven gaan, dus ik kon me geen foutje veroorloven. Gelukkig deden we dat niet, dus ik ben heel blij dat we hebben gewonnen", aldus de Nederlander.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Veranderingen aan set-up

De veranderingen aan de set-up, die Verstappen en zijn team voor de kwalificatie hebben gemaakt, hielpen wel een beetje, stelt de drievoudig wereldkampioen. "We hebben veel veranderd aan de auto. Natuurlijk hadden we weinig informatie toen we aan de race begonnen en misschien was het daarom wat moeilijker op de hards. Als we kijken naar waar we stonden aan het begin van het weekend, kunnen we heel tevreden zijn met de poleposition en de overwinning."

 

Lees ook: Rinus VeeKay kwalificeert zich na crash op fenomenale wijze voor de Fast 12 Indy 500

Lees ook: Larry ten Voorde pakt dominante overwinning tijdens openingsrace Porsche Super Cup

Lees ook: Isack Hadjar wint F2 hoofdrace in Imola, Verschoor pakt puntje

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden