W Series van start: Powell snelste, Nederlanders wisselend

Alice Powell

Behalve de Formule 1-coureurs rijden dit weekend ook de dames van de W Series op het circuit van Miami. Tijdens de vrije training was het Alice Powell die het snelste was, Beitske Visser werd zevende. 

De Brit Alice Powell was de Liechtensteinse Fabienne Wohlwend met een 1:57:118 op een ruime tiende te snel af. Deze twee waren de gehele training vooraan te vinden en vlak voor tijd snoepte Powell de eerste plek af. Op ruim drietiende was het regerend kampioen Jamie Chadwick die derde werd. 

Nederlanders

Voor de Nederlanders begon het kampioenschap wisselend. Beitske Visser, vorig seizoen achtste in de eindstand, kwam met een zevende tijd in de eindrangschikking. De Friezin moest bijna een seconde toegeven en heeft dus nog wat werk te verzetten. Emely de Heus kon geen potten breken en was achttiende en laatste op meer dan drie seconden achter Powell.

BeitskeVisser

Programma

Zaterdag om 15:10 Nederlandse tijd gaan de coureurs zich opmaken voor de kwalificatie in Miami, waarna om 20:30 de lampen uitgaan voor race 1 in het kampioenschap van 2022. Zondag om 16:35 werken zij de tweede race af. Na de beide races zal er een samenvatting te lezen zijn op deze site.

Lees ook: Sergio Pérez: Teleurgesteld in circuit Miami

Lees ook: George Russell: Mercedes verrast door snelle vrijdag

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Miami: VT1 EN VT2

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden