Williams coureurs: Het zal spannend zijn morgen

Albon Zaterdag 2023 Abu Dhabi

Teleurstelling bij het team van Williams na de kwalificatie in Abu Dhabi. Alexander Albon kwalificeerde zich voor de veertiende startpositie. Logan Sargeant wist door track limits geen tijd neer te zetten. Hij start daarom de race van zondag vanaf de laatste positie. 

De coureurs van Williams zijn niet tevreden met het behaalde resultaat. Sargeant wist zijn Williams niet binnen de lijnen te houden in Q1. De track limits zorgden ervoor dat de Amerikaanse coureur als laatste eindigde in de kwalificatie. “Ik ben gewoon teleurgesteld, dat ik twee ronden achter elkaar wijd ging in bocht twee. Het is zeker teleurstellend, maar tegelijkertijd heb ik het hele weekend weer goed gereden. Ik heb het gevoel dat ik de pace al heb sinds de eerste ronde op vrijdag. En dat er dan niets uit komt is teleurstellend. Aan het eind van de dag maakte ik de fout zelf, die moet ik accepteren en dan verder gaan”, vertelt hij bij F1.com. Alexander Albon wist wel de Q2 te bereiken. Echter wist hij weinig tot geen verbetering te behalen. “Om eerlijk te zijn, er was geen evolutie op het circuit gedurende de kwalificatie, het tempo bleef constant. De grip was aanwezig in de eerste ronde van Q1 en veranderde eigenlijk nooit. Wat voor mij frustrerend is, is dat we in Q2 trager waren dan in Q1”, legt hij uit bij F1.com. De ronde tijden op het Yas Marina Circuit lagen tijdens de kwalificatie dicht op elkaar. Volgens Albon zal het ook tijdens de race op zondag spannend worden. 

 

 

Strijd in het constructeurskampioenschap blijft spannend

Momenteel staat het team van Williams op een zevende plaats in het constructeurs kampioenschap. Met 28 punten weten zij op dit moment, Alpha Tauri, Alfa Romeo en Haas achter zich te houden. Echter is de strijd nog niet gestreden. Voor elk van deze teams is het nog mogelijk de zevende plaats van Williams af te nemen. De race van zondag zal de uitslag bepalen. “De auto voelde goed aan in de long runs. Het zag er allemaal goed uit, ik heb het gevoel dat we een kans hebben. Het zal moeilijk worden, nu we achteraan starten. Het is jammer. Het is niet waar we verdienen te starten, maar we kunnen er nu niets aan doen”, benadrukt Sergeant bij F1.com. "Ons race tempo ziet er goed uit. Ik denk dat we een goede auto hebben. Het is vreemd dit weekend, het voelt alsof niemand langzaam is. De Alfa Tauri, de Alfa Romeo, de Haas, de hele grid zit dicht op elkaar. Relatief gezien hebben we het gevoel dat we een sterke raceauto hebben gezien een normaal weekend voor ons, maar het lijkt erop dat iedereen hetzelfde gevoel heeft, rondetijden liggen dicht bij elkaar zoals je ziet. Het wordt een close race morgen", voegt Albon toe. Ondanks dat Red Bull Racing al eerder dit jaar de constructeurs titel won blijft het voor de andere teams een spannende dag morgen. Nog geen enkel team is verzekerd van hun plek in het kampioenschap.

 

Lees ook: Carlos Sainz: We gingen te laat naar buiten

Lees ook: Alpine na kwalificatie GP van Abu Dhabi: Hopen op punten

Lees ook: Max Verstappen: Hebben het hele weekend al moeite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden