Williams ontstemd na dramatisch weekend

williamsjeddah

Het is een weekend om snel te vergeten voor Williams. Het Engelse team kent met een dubbele uitvalbeurt een dramatisch weekend en zal hopen zich in Baku weer te herstellen. 

Het weekend begon zo goed met een achtste startplek voor Alexander Albon. De Thaise-Brit maakt in de zevende ronde van de wedstrijd een fout waardoor hij hard in de bandenstapels belandt. Zijn teamgenoot Logan Sargent staat op dat moment op de laatste plek en de kans op punten leek dus ook nihiel.

Dramatisch

Albon geeft meer dan terecht alleen zichzelf de schuld na de zware crash: "We hadden een goede auto en ik was blij met de snelheid. Ik verloor de auto gewoon, omdat ik vrij wijd ging. Het is gewoon enorm zonde, want we hadden echt goede kansen deze race", zo laat hij weten tegenover F1.com.

Excuses

Logan Sargent rijdt een kleurloze race tot drie rondes voor het einde tijdens de herstart Nyck de Vries uitschakeld. De Amerikaan neemt de schuld volledig opzich en valt ook zelf uit."Ik had het idee alsof ik nog harder remde dan bij de andere starts. Ik blokkeerde en ik heb Nyck en mijzelf uitgeschakeld. Ik wil mijn excuses aanbieden aan Nyck voor deze actie."

 

Lees ook: Fernando Alonso: Ik wil hoger op het podium eindigen dan P3

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik voel me niet verbonden met de auto

Lees ook: Iwasa pakt overwinning tijdens chaotische Formule 2 hoofdrace

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden