Zak Brown dempt kampioenschapsverwachtingen voor McLaren

door Jay Hartman
alonso sprint imola

Algemeen directeur van McLaren Zak Brown denkt dat de nieuwe reglementen voor de nodige veranderingen zullen zorgen in het 2022-seizoen maar probeert de hoge verwachtingen van de racefans te dempen. Brown verwacht niet dat het team van de ene op de andere dag compleet anders zal presteren. 

De meeste teams zijn tevreden met de nieuwe reglementen maar proberen in de aanloop naar het nieuwe seizoen de verwachtingen van de fans bij te stellen. Zo ook de algemeen directeur van McLaren die niet verwacht dat ze in 2022 op de kampioenschapstitel kan jagen met Lando Norris en Daniel Ricciardo. Net als vele andere teams heeft McLaren hun ontwikkelingsbudget besteed aan de 2022-auto. 

Brown vindt dat het team en de fans niet onrealistisch moeten worden over de prestaties in het komende seizoen. Ondanks de overwinning van Ricciardo met Norris die het een één-twee podium maakte op Monza. Hoewel het naar meer smaakt, vindt de directeur dat het team eerst moet werken om dichterbij de kop van het veld te komen. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zak Brown (@zbrownceo)

Inhaalslag 

Brown geeft ook toe dat het team nog een inhaalslag van een paar jaar moet maken op technisch gebied. Met name op gebied van verbetering van de windtunnel. De McLaren-CEO vindt wel dat alle tien teams er sterker voorstaan dan vroeger door een goede financiële ondersteuning en stabilieit. 

Ook McLaren-coureur Daniel Ricciardo heeft zijn verwachtingen op een wereldtitel bijgesteld. De Australiër zit al tien jaar in de sport en is alleen met Red Bull dichterbij de titel gekomen. Eerder gaf de coureur toe dat 2021 niet zijn beste seizoen was. Dat werd vooral duidelijk door de goede prestaties van teamgenoot Norris die Ricciardo niet kon evenaren. Ricciardo blijft nuchter en zegt dat het leven gewoon door gaat als hij geen kampioen wordt. Zijn teambaas heeft dezelfde insteek, in ieder geval voor volgend jaar. "Ik ga 2022 niet in met de gedachte dat we een kandidaat voor het kampioenschap zijn", aldus Brown. 

Lees ook: Massa: Sainz kan meedoen om wereldtitel

Lees ook: Steiner: Haas kan door nieuwe regels kampioen worden

Lees ook: Marko twijfelt over Mercedes-aanwinst Russell

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen