Zandvoort neemt dit jaar beslissing over verlenging F1-contract

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Dit seizoen staat voor de tweede keer de Nederlandse Grand Prix op de kalender van de Formule 1. Vorig jaar kende de race op Zandvoort een prachtige terugkeer mede door de overwinning van Max Verstappen in zijn thuisland. De organisatie van het CM.com Circuit Zandvoort heeft een contract van drie jaar met de koningsklasse van de autosport. Daarnaast is er een optie om nog twee jaar een Grand Prix in de Noord-Hollandse badplaats te organiseren. Dit jaar zal de organisatie laten weten of ze die optie ook gaan toepassen.

Vorig jaar kreeg de organisatie van de Dutch Grand Prix veel complimenten uit zowel binnen- en buitenland. De Formule 1 heeft er dan ook geen geheim van gemaakt dat ze graag langer de race op Zandvoort op de kalender willen houden. Toch stelt Robert van Overdijk, ceo van het circuit, dat het niet zo makkelijk is. "Iedereen is positief en beide partijen willen door", zegt Van Overdijk tegenover Motorsport.com. "Maar alle puzzelstukjes zullen op hun plaats moeten vallen. We zijn een evenement zonder overheidssteun en we hebben alleen maar private sponsoren."

Nederlandse supporters juichen Max Verstappen aan op Zandvoort 2021

Van Overdijk wil zeker niet klagen. De algemeen directeur kijkt met optimisme naar de toekomst. "We gaan er zeker niet zielig over doen en natuurlijk gaat er speciale dank uit naar de gemeente Zandvoort. Zij hebben ons de gehele tijd fantastisch ondersteund, maar een Grand Prix-weekend kent natuurlijk veel financiële risico's. We zijn heel erg positief, maar alles moet wel samenvallen."

Beslissing dit jaar

De komende twee seizoenen staat de Nederlandse Grand Prix gewoon op de kalender. Dit jaar zal Zandvoort de knoop doorhakken of het raceweekend nog een aantal jaar op Zandvoort zal worden gehouden. "Over het vierde en het vijfde jaar nemen we dit jaar een besluit. Dat weet de FOM ook." Het besluit zal waarschijnlijk pas na de Grand Prix worden genomen. "Dat lijkt me logischer. Uiteindelijk wil ik ook dat het tweede evenement minimaal net zo succesvol is als de vorige", zo besluit Van Overdijk.

Lees ook: Aston Martin werkt aan nieuwe AMR22

Lees ook: Lewis Hamilton: Mercedes is het beste team op de baan

Lees ook: George Russell is klaar voor zijn seizoen bij Mercedes

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden