Zorgen bij Williams na opnieuw veel schade en teleurstellend resultaat GP Japan

Sargeant auto Japan

Opnieuw veel schade en een bedroevend resultaat voor Williams tijdens de GP van Japan. Na de crash van Alexander Albon in Australië en Logan Sargeant in vrije training 1 was de gifbeker van het Britse team nog niet leeg. Albon was in de eerste ronde verwikkeld in een crash met Daniel Ricciardo en ook Sargeant bracht een bezoekje aan de grindbak waarna hij als zeventiende en laatst rijdende auto over de streep kwam. 

Iets langer dan een halfuur duurde het voordat Logan Sargeant in de bandenstapels stond in de eerste vrije training. De Amerikaan had geluk dat zijn chassis de crash overleefde, maar veel zelfvertrouwen gaf het hem natuurlijk niet. Vanaf een negentiende startplek leek Sargeant niet heel veel meer te kunnen doen. Door een andere strategie na de rode vlag leek het goed te gaan voor de Williams-coureur, hij reed een tijdje net buiten de punten. "Ik had een goede start en eerste paar rondes", vertelt de Amerikaan tegenover F1.com. "We probeerden een beetje een andere strategie dan de rest en ik denk dat het had kunnen werken. We waren een beetje ongelukkig tijdens de eerste pitstop, we werden gepasseerd door vier mensen en dat beïnvloedde onze race heel erg."

Richting het einde van de race verremde Sargeant zich echter en daardoor eindigde hij als laatste van de gefinishte coureurs. "Ik probeerde het gat dicht te rijden naar de auto's voor me en jammer genoeg kwam ik op de curb, blokkeerde ik en ging rechtdoor. Een teleurstellende fout, maar toch een positieve race wetende dat er resultaat te behalen viel", aldus de Williams-coureur. 

 

 

Zorgen om auto bij Albon

Voor Alexander Albon zat de race er na twee bochten al op. De Thai vloog samen met Daniel Ricciardo van de baan af. "Ik had veel tractie bij het uitgaan van bocht twee en dat was het wel eigenlijk, ik denk dat Daniel mij niet had gezien", verklaart de Williams-coureur bij F1.com. "Ik probeerde het nog te ontwijken, maar kon helaas niet snel genoeg uit de weg gaan, dus ja het was een moeilijke om te incasseren. We zitten als team natuurlijk niet in een hele lekkere positie met onderdelen en algehele schade, dus erg frustrerend en teleurstellend. We moeten sterker terugkomen en ons klaar maken voor China."

Williams heeft het chassis van Albon teruggestuurd naar de fabriek om te laten repareren. Na drie mega crashes in de afgelopen twee weekenden nemen de zorgen bij Albon toe. "Het was om eerlijk te zijn geen harde crash, maar de manier waarop ik de bandenstapel raakte, maak ik me zorgen. Ik heb er nog niet goed naar kunnen kijken, maar hopelijk is het oké", aldus Albon terugkijkend op zijn crash."

 

 

Lees ook: Kick Sauber-coureurs met opgeheven hoofd na race in Suzuka: "Snelheid was beter dan het resultaat"

Lees ook: Kleine lichtpuntjes voor Haas bij GP van Japan

Lees ook: Yuki Tsunoda behaalt unieke punten in thuisrace

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden