Adrian Newey onderwerp in budgetcapsaga

Adrian Newey

Adrian Newey is mogelijk onderdeel van het overschrijden van de budgetcapregels bij Red Bull Racing. De ontwerper van de wagen krijgt een salaris van tien miljoen dollar, de vraag is of dat binnen de bugdetcap valt of niet.

Binnen de regels omtrent het uitgavenplafond worden de drie best betaalde werknemers niet meegenomen. Deze zouden in dienst van het team moeten staan. Adrian Newey zou hierin volgens de FIA niet vallen. De Brit is volgens de motorsportfederatie niet in dienst bij het team, terwijl Red Bull van mening is dat het wel het geval is.

ZZP-constructie

Volgens Auto, Motor und Sport krijgt de ontwerper zo'n tien miljoen euro voor zijn diensten. Volgens Red Bull wordt de Brit in de salarisadministratie als medewerker gezien. De FIA betwijfelt dat en zet de kosten voor de diensten als kosten buiten de medewerkers neer. Volgens de FIA is Newey op ZZP-basis in dienst en dus niet als 'reguliere' medewerker. Dat zou de reden zijn voor de overschrijdingen. Rick Winkelman, de NASCAR-expert bij Grand Prix Radio, benoemde bij Ziggo Sport Race Café dit gerucht ook.

Max Verstappen met Adrian Newey Japan

Onduidelijkheid

Het lijkt erop dat de FIA en Red Bull hier nog wel even over in conclaaf gaan. Mocht Red Bull in het ongelijk gesteld worden, is de overschrijding van het budget te verklaren en kan het ze nog wel eens duur komen te staan. Mocht het team gelijk krijgen, dan zal er naar alle waarschijnlijkheid geen overschrijding zijn geweest.

Lees ook: Saoedi-Arabië wil twee races organiseren

Lees ook: Christian Horner: In hoofd Toto Wolff gekropen

Lees ook: Zak Brown: Ontslag Ricciardo zware beslissing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden