Alpine reageert op vertrek Alonso

Alonso - pitstop - hongarije 2022

Via sociale media heeft het Formule 1-team van Alpine gereageerd op het vertrek van Fernando Alonso. De Franse renstal zegt dat Alonso ''voor altijd deel uitmaakt van de Renault en Alpine familie''.

Na de aftrap van Silly Season door Sebastian Vettel kon een bekendmaking van de nieuwe coureur van Aston Martin niet lang uitblijven. In tegenstelling tot de bekendmaking van een nieuwe coureur bij het Britse merk, is het vertrek van Alonso bij Alpine een grote verrassing. Zo gaf de tweevoudig wereldkampioen laatst nog aan dat hij en Alpine ''in tien minuten tot een akkoord kunnen komen''. Het blijkt achteraf dus te gaan om een akkoord om het dienstverband van Alonso te beëindigen.

Familie

Op Twitter reageert het Formule 1-team van het Franse automerk. ''We wensen Fernando [Alonso] het beste toe met zijn toekomst in de Formule 1. Fernando was altijd en zal voor altijd deel uitmaken van de Renault en Alpine familie. We zijn trots en voelen ons vereerd om zoveel momenten op de band te mogen delen. We kijken ernaar uit om het seizoen met Fernando in het blauw af te maken. We blijven pushen tot het maximale tot de laatste ronde in november.'' 

Opvolger

Alonso opvolgen wordt een hele kluif voor de nieuwe coureur van Alpine. Wie deze zware last moet gaan dragen maakt het team nog niet bekend. ''Het team zal te zijner tijd de coureurs voor het Formule 1-seizoen 2023 bekendmaken.'' Racetalent Oscar Piastri lijkt pole position te hebben voor het stoeltje naast Esteban Ocon. Of hij ook daadwerkelijk de Spanjaard opvolgt blijft dus nog even de vraag. 

Lees ook: Ralf Schumacher: Er gaan koppen rollen bij Ferrari

Lees ook: Overzicht: Wie rijdt waar in 2023? 

Lees ook: Olav Mol: Verstappen op weg om titel te verdedigen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden