mick schumacher gp spanje 2022

Met Kevin Magnussen en Mick Schumacher op een vijfde en zesde plek, is dit een geweldige kwalificatie voor het team. Door de weersomstandigheden benadrukt Magnussen dat dit een échte teamprestatie is. 

Kevin Magnussen stond met een grote lach op zijn gezicht te vertellen: “Het was leuk. Ik houd van deze omstandigheden. En dit jaar lijkt onze auto er ook van te houden. We hadden soortgelijke omstandigheden in Imola, en daar hadden we P4, dit keer P5 dus dat is leuk. We moeten proberen daar ons voordeel uit te halen morgen.” Met zijn teamgenoot op dezelfde startij, kent het team een onwijs goed resultaat als voorbereiding op de race.

Dankzij het team

Magnussen laat duidelijk weten dat deze prestatie zonder hulp van het team niet mogelijk was geweest. Door de regenachtige omstandigheden is het belangrijk dat er vanuit het team extra gecoacht wordt wat er op de baan gebeurt. “Het is in deze omstandigheden écht een teamprestatie. Communicatie is erg belangrijk. De auto heeft iets extra’s in deze omstandigheden", zo laat hij weten aan F1.com.

Schumacher hoopt positie te behouden

Mick Schumacher is erg blij met het resultaat dat hij én het team hebben neergezet tijdens de kwalificatie: "Goede positie voor de race van morgen." De Duitser hoopt vooral zijn eigen positie te kunnen behouden. Hij verwacht niet zelf nog een positie te winnen. "Ik ga er niet vanuit dat ik nóg verder naar voren kan, gezien de pace van de meeste auto's om ons heen. Maar we doen ons best en we gaan zien waar we eindigen", aldus Schumacher.

Lees ook: McLaren rekent op punten tijdens race

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Canada: VT3 en kwalificatie

Lees ook: Sergio Pérez: Ik heb het verpest

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden