Red Bull: Bericht over budgetcap komt als verrassing

door Tim Koenders
Max Verstappen Spielberg

Red Bull is met een statement naar buiten gekomen naar aanleiding van het bericht van de FIA over het overschrijden van de budgetcap. Het team geeft aan dat het bericht als een verrassing kwam en dat het team naar eigen inzicht gewoon binnen het budget is gebleven.

Op maandagavond na de Grand Prix van Japan kwam eindelijk de uitspraak over het overschrijden van de budgetcap in 2021. Na een periode met veel speculaties werd duidelijk dat Red Bull te veel geld uitgaf in 2021. Het gaat hier niet om een groot bedrag. Red Bull heeft de budgetcap slechts licht overschreden. Dat dit bericht naar buiten is gekomen komt als een verrassing voor het team uit Milton Keynes.

Statement

In een statement dat het team op de sociale media plaatste laat het weten verrast en teleurgesteld te zijn na de uitspraak. De cijfers die Red Bull indiende waren volgens het team binnen de limieten. Het team is nog steeds van mening dat het zich volledig aan de budgetcap heeft gehouden. Red Bull laat weten zorgvuldig te gaan kijken naar de bevindingen van de FIA.

Lees ook: Officieel: Red Bull heeft budgetcap in 2021 overschreden

Lees ook: Williams heeft wat te vieren in Japan

Lees ook: Coureurs walgen van kraan op circuit

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden