Alfa Romeo na kwalificatie in Hongarije: Goede stap vooruit gemaakt

alfa romeo hongarije 2022

Alfa Romeo zal een goed gevoel overhouden na de kwalificatie in Hongarije. Guanyu Zhou miste Q3 slechts op een tiende en Valtteri Bottas kwalificeerde zich als achtste. “Strategie wordt belangrijk morgen”, zegt Bottas tegen F1.com.

Voor Valtteri Bottas voelde het goed om na enige tijd weer door te gaan naar Q3. “We zaten dichter bij de auto’s voor ons dan we hadden voorspeld.” De Fin kijkt dan ook hoopvol uit naar de race op zondag: “We hebben vooruitgang geboekt. Het verschil in racepace met Alpine en McLaren is klein.”

Q3 was mogelijk voor Zhou

Teamgenoot Guanyu Zhou miste op een tiende na het laatste deel van de kwalificatie. Desondanks kijkt de coureur uit China positief terug op zijn resultaat in de kwalificatie. “Na Silverstone hadden we het moeilijk, maar vandaag reed ik een erg goede ronde”, zegt Zhou. Naar eigen zeggen was Q3 voor hem mogelijk geweest, als hij niet moest afremmen voor Lance Stroll, die op dat moment in zijn snelle ronde zat. “Ik kreeg de banden net niet goed op temperatuur, daardoor miste ik iets in de eerste sector. De tweede en derde sector waren wel goed.”

Strategie wordt belangrijk

Waar Alfa Romeo op Paul Ricard snelheid tekort kwam, lijken ze nu een goede stap vooruit te hebben gemaakt. Met twee auto’s in de top twaalf zien de coureurs zeker mogelijkheden tijdens de race. “Inhalen is hier erg moeilijk, dus strategie wordt belangrijk”, aldus Bottas.

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Hongarije: VT3 & Kwalificatie

Lees ook: Gemengde gevoelens bij McLaren

Lees ook: Dramatische kwalificatie AlphaTauri in Hongarije

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen