Aston Martin krijgt boete voor budget cap-overtreding

door Anouk Ros
Aston Martin logo 2022

Aston Martin heeft een boete gekregen voor het overtreden van de regels rondom de budget cap. Het team heeft de maximale kosten niet overschreden, maar heeft een procedurele fout gemaakt. In tegenstelling tot Red Bull, komt dit team er dus met enkel een boete van af.

Aston Martin heeft een boete ontvangen van 450 duizend dollar. Dit naar aanleiding van procedurele fouten die bij het indienden van de 2021-uitgaven zijn gemaakt. Het gaat om twaalf posten die niet of verkeerd ingediend zouden zijn. Hieronder vallen kosten met betrekking tot een nieuwe Formule 1-simulator en cateringskosten voor de werknemers in de fabriek in Silverstone.

De FIA brengt naar buiten dat er geen bewijs is gevonden van doelgericht frauduleus handelen van het team. 

Gepaste straf

De FIA is al weken bezig met het vinden van de juiste straf voor deze overtreding, en heeft vrijdag middag dan ook het besluit naar buiten gebracht. Dat het team de regels had overtreden, was al duidelijk. Er werd enkel nog gewacht op een gepaste straf. Op dezelfde dag is het besluit rondom de overschrijding van Red Bull Racing naar buiten gekomen, dat was uitgesteld wegens het overlijden van Dietrich Mateschitz. Red Bull heeft de toegestane 145 miljoen dollar van de budget cap wel overschreden. De straf van dit team ligt dan ook een stuk hoger.

Lees ook: Pierre Gasly probeert emoties aan de kant te zetten

Lees ook: Sebastian Vettel eert overleden Dietrich Mateschitz met speciale helm

Lees ook: FIA draait straf Fernando Alonso terug

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden