Christian Horner ziet geen financieel voordeel in sprintraces

door Jay Hartman
10-saturday-monza

Red Bull-teambaas Christian Horner ziet geen financieel voordeel in het houden van sprintraces in Formule 1. Horner en het team van Red Bull zijn daarom ook tegen het houden van meer wedstrijden. 

Horner vindt het houden van de sprintraces in het algemeen 'nutteloos'. Dat zegt hij tegen de BBC. Volgens hem heeft het team alleen ingestemd met drie races in het belang van de sport. De teambaas haalt de stijging van de gas- en elektriciteitsprijzen aan als grootste bezwaar tegen het format. Hoewel Red Bull tot een van de grootste teams behoort, vindt de teambaas de sprintraces in combinatie met het budgetplafond geen relevante toevoeging.

Horner, Verstappen, Pérez tijdens lancering RB18 2022

Compensatie

Het grootste tegenargument zijn dus de extra kosten die de sprintraces met zich meebrengen. Dit was al eerder bekend in het nieuws rondom de discussie. Meer wedstrijden betekent meer kosten en met het oog op het budgetplafond eiste het team een compensatie. Die kwam er alleen niet en dus stemde het team dan maar in met maar drie races in het jaar. Die worden gehouden in Groot-Brittannië, Italië en Brazilië. 

Lees ook: Logistieke problemen voor Haas

Lees ook: Formule 1 tot en met 2025 op Imola 

Lees ook: Max Verstappen test vrijdag in Bahrein, Sergio Pérez trapt af 

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden