Doorgaan Grand Prix Rusland onzeker

door Patrick Wuite
10-saturday-monza

Het is maar de vraag of de Grand Prix van Rusland op het Sochi Autodrom dit jaar wel doorgaat, nu de spanning tussen Rusland, Oekraïne, de EU en de NAVO-lidstaten oploopt.

De afgelopen weken zijn de spanningen in Oost-Europa hoog opgelopen en hebben de NAVO-lidstaten, waaronder de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Nederland, sancties aangekondigd, nadat Vladimir Poetin de onafhankelijkheid van de Donbas-regio en Loehansk heeft erkend. Naast dat er elk jaar een Formule 1-wedstrijd wordt gehouden in Rusland, wordt dit jaar ook de Champions League-finale gespeeld in Rusland en wel in Sint-Petersburg. De UEFA is nu op verzoek van Groot-Brittannië aan het kijken of de finale ergens anders kan worden afgewerkt. 

Gevolgen

Dit kan dus ook gevolgen hebben voor de Formule 1. Toen Rusland de Krim annexeerde in 2014 ging de Grand Prix op het Sochi Autodrom gewoon door, maar de president van de Verenigde Staten Joe Biden heeft al laten doorschemeren dat deze sancties veel verder gaan. 

Sotchi Autodrom

Afscheid Sotsji?

Sinds 2014 is de Formule 1 te gast in de Russische badplaats, waar in 2014 de Olympische Winterspelen werden gehouden, maar na 2022 neemt de Formule 1 afscheid van dit circuit. Volgend jaar wordt de Russische Grand Prix verreden op het Igora Drive-circuit net buiten Sint-Petersburg. Mocht de Grand Prix wel doorgaan, dan gebeurt dat in het weekend van 23 tot 25 september.

Lees ook: Hamilton hoopt op publicatie onderzoeksrapport Abu Dhabi

Lees ook: Motorsport Australië-baas verdedigt groot talent Masi

Lees ook: Ralf Schumacher: Russell kan Hamilton verslaan

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden