Ferrari blijft voorzichtig: Geen grote upgrades naar Imola

door Frederique van Grinsven
Header liveblog 1 Bahrein

Ferrari slaat een andere richting in dan de rest van de grote teams. Voor de volgende race in Imola worden geen grote upgrades meegenomen, laat teambaas Mattia Binotto weten tegenover Autosport.com, vanwege het sprintformat tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Meestal betekent de start van de Europese races ook dat F1-teams de eerste grote upgrades van het seizoen meenemen naar het circuit. Echter zijn de plannen van Ferrari gewijzigd nu de zaterdag een sprintrace betreft.

Imola is niet de juiste plek

Volgens Binotto is één vrije training voorafgaand aan de kwalificatie op vrijdag niet voldoende om grote verandering te toetsen en de auto te optimaliseren voor de rest van het Grand Prix weekend.

"Als we naar onszelf kijken, zal er niet veel [upgrades] zijn in Imola, want we denken dat het niet de juiste plek zal zijn." zegt Binotto. "Ik denk dat het een moeilijk weekend zal worden met betrekking tot het brengen van updates en proberen ze te evalueren in de vrijdagtraining, omdat je je natuurlijk moet concentreren op de kwalificatie van de vrijdagmiddag."

Carlos-Sainz-Ferrari-australian-gp-race
Foto: Ferrari Media

Red Bull moet aan de bak

Waar Ferrari voorzichtig doet met het brengen van upgrades is de verwachting dat Red Bull, die een inhaalslag moeten maken, het raceweekend ingaat met grote veranderingen aan hun auto.

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko liet na afloop van een teleurstellende zondag in Australië weten dat er gewerkt moet worden aan niet alleen de betrouwbaarheid, maar dat de RB18 "ook gewoon te zwaar is."

SI202204100297_hires_jpeg_24bit_rgb

Testdagen

Het verhaal tijdens de testdagen in maart was klonk niet veel anders. In Bahrein richtte de Italiaanse renstal zijn aandacht al op het perfectioneren van hun huidige pakket en besloot, in tegenstelling tot Red Bull, niet veel aan hun auto te veranderen. Carlos Sainz zei toendertijd dat "de auto optimaliseren, de upgrade zelf is."

Lees ook: F1 aan Tafel: Crash niet helemaal Stroll’s schuld

Lees ook: Geruchten Monaco ontkent: ik garandeer dat de GP doorgaat

Lees ook: Pirelli verrast door bandenstrategie Albon: Hadden niet verwacht dat dit zou werken

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen