Loek Hartog gaat van start in de Porsche Mobil 1 Supercup

door Jay Hartman
alonso sprint imola

Loek Hartog gaat in de Porsche Mobil 1 Supercup rijden met Ombra Racing. Dat maakt de jonge coureur bekend op Zandvoort. De Porsche Mobil 1 Supercup staat acht keer in het voorprogramma van de Formule 1 en dus is het voor Hartog een jongensdroom die uitkomt om een heel seizoen mee te rijden in de Porsche auto's. 

Hartog won als rookie de 2021 Carrea Cup in Duitsland en mag nu uitkomen in de Porsche Mobil 1 Supercup. De Supercup rijdt met Porsche 992-cup auto's die identiek aan elkaar zijn. De Supercup is hét wereldkampioenschap op het gebied van de GT-autosport. Hartog vertelt tegen Grand Prix Radio dat zijn droom van al meer dan vijf jaar nu eindelijk uitkomt. "Ik had nooit durven dromen dat die droom werkelijkheid zou worden, dat ik op mijn negentiende een seizoen mag meerijden. Ik kan niet wachten."

Loek Hartog auto bekendmaking Porsche Supercup 2022
Foto: Porsche Motorsport Mediatheek

Rookie ranking

Hartog gaat rijden voor de Rookie ranking naast Gianmarco Quaresmini bij Ombra Racing. De jonge Nederlander wordt bijgestaan door Centro Porsche Torino die tevens hun debuut maken in de Porsche series als dealer. Teambaas Davide Mazzoleni zegt in het persbericht van het team dat hij uitkijkt naar de komst van Hartog in het team. Hij denkt dat Hartog een perfecte aanwinst is voor het team mede door zijn prestaties in eerdere kampioenschappen. "Ik weet zeker dat Loek zich zo goed mogelijk aansluit bij het team om ons zo goed mogelijk op de baan te zetten."

Hartog belooft aan Grand Prix Radio dat hij de racefans zoveel mogelijk op de hoogte stelt van zijn avontuur in de Porsche Mobil 1 Supercup. "Er zijn veel Nederlanders in het startveld, ik denk zo'n acht coureurs uit mijn hoofd. Dus het gaat een oranje feestje worden daar", aldus Hartog.

De eerste ronde van de Porsche Mobil 1 Supercup vindt plaats op 22-24 april in Imola waar Loek Hartog aan de start zal verschijnen met Ombra Racing.

Luiser de hele update van Loek Hartog op Grand Prix Radio.

Lees ook: Chase Briscoe wint eerste NASCAR-race in carrière 

Lees ook: Aston Martin werkt aan nieuwe AMR22

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Bahrein

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden