Mika Häkkinen: Pérez kan maximale uit de wagen halen

3639737

Mika Häkkinen is erg te spreken over de prestaties die Sergio Pérez levert voor Red Bull Racing. Pérez behaalde in Saoedi-Arabië de eerste pole position van zijn carrière. Toch is hij nog niet verzekerd van een plekje bij Red Bull in 2023.

Het eerste seizoen dat Pérez naast Max Verstappen reed was verre van vlekkeloos. De Mexicaan leek Verstappen niet bij te kunnen houden, waardoor de Nederlander vaak alleen het gevecht aan moest gaan met beide Mercedessen. Maar dit jaar lijkt dat anders te zijn. Met alle Ferrari en Red Bull coureurs aan de top lijken de vier coureurs erg gewaagd aan elkaar. 

Pérez zit op zijn plek

Mika Häkkinen geeft in zijn column voor Unibet aan dat Pérez echt zijn draai heeft gevonden in zijn huidige team: "Het laat zien hoeveel vertrouwen hij in de auto heeft en het is goed nieuws voor Red Bull dat Checo in staat is om het maximale uit de wagen te halen." Over de pole position die de Mexicaan in Jeddah pakte zegt hij het volgende: "Het was echt bevredigend om te zien dat 'Checo' zijn eerste pole position in de Formule 1 scoorde. Elf jaar, 220 grands prix, dat is een lange tijd om daarop te wachten, maar je hebt een competitieve auto onder je nodig en hij maakte er echt het beste van."

perez-horner-team-jeddah

Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)

Pérez of toch Gasly?

Pérez lijkt misschien wel goed op zijn plek bij het Oostenrijkse team, maar dat betekent niet dat hij verzekerd is van een plekje voor volgend seizoen. Er is namelijk nog een coureur die zijn zinnen op een stoeltje bij Red Bull heeft gezet: Pierre Gasly. Gasly rijdt momenteel bij zusterteam AlphaTauri, maar dreigt het team te verlaten als hij niet in het team van Red Bull komt te rijden. Beide coureurs hebben dit seizoen dus iets te bewijzen. Er is nog maar één plekje vrij, want Verstappen is tot 2028 verzekerd van een plekje in zijn huidige team.

Lees ook: Christian Horner verwacht comeback Mercedes

Lees ook: Nico Hülkenberg zou best meer willen racen

Lees ook: Elfde team in F1 zou jonge talenten helpen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen