Pierre Gasly wil in gesprek met Helmut Marko na Red Bull debacle in 2019

1920x1080-Pierre-Gasly-Helmut-Marko-Red-Bull-Racing-GP-Duitsland-2019

Pierre Gasly wil in gesprek met Helmut Marko na zijn Red Bull debacle in 2019. De Fransman is niet blij met hoe zijn Red Bull avontuur tot een einde is gekomen nadat hij halverwege het seizoen gewisseld werd met Alexander Albon.

Pierre Gasly is niet tevreden met de manier waarop hij in 2019 uit Red Bull geplaatst werd en terug moest naar AlphaTauri. Hij wil dan ook graag in gesprek met Helmut Marko over zijn debacle bij het team. Halverwege het seizoen van 2019 werd hij gewisseld met Alexander Albon omdat zijn prestaties, volgens het team, tegenvielen. Inmiddels is Gasly coureur bij Alpine. 

2019 seizoen

In 2019 mocht Pierre Gasly het gaan proberen naast Max Verstappen. Hij nam de plaats van Daniel Ricciardo in, die naar Renault verkaste. Echter, werd de Fransman halverwege het seizoen al gewisseld met Alexander Albon, dit vanwege tegenvallende prestaties. Gasly heeft hierna nooit er een gesprek over gevoerd met Helmut Marko, iets wat hij wel nog zou willen. "Nadat ik terug moest naar AlphaTauri heb ik niet meer erover gesproken met Marko. Toch hoop ik dat op een dag dat wel nog gaat gebeuren", Vertelt Gasly in de podcast Beyond The Grid. Ondanks dat de manier waarop het gebeurde niet eerlijk aanvoelt voor de coureur van Alpine heeft hij er ook iets van geleerd. "De manier waarop het gebeurde voelde niet eerlijk aan, maar het is wel hoe het was. Ik heb geleerd dat deze sport op sommige momenten niet eerlijk kan zijn."

1920x1080-Pierre-Gasly-Red-Bull-Racing-GP-Oostenrijk-2019-700x394
(c) Red Bull Content Pool

Gesloten hoofdstuk

Voor Gasly is het hoofdstuk van Red Bull gesloten. Halverwege 2019 keerde hij terug bij AlphaTauri, met als hoogtepunt zijn overwinning op Monza. Inmiddels rijdt de Fransman bij Alpine en zegt daar aan een nieuw verhaal te zijn begonnen. "Toen ik AlphaTauri verliet heb ik het hoofdstuk Red Bull gesloten. Inmiddels ben ik bij Alpine begonnen aan een nieuw verhaal. Ik heb veel geleerd en heb een bepaalde mindset gekregen. Hierdoor ben ik beter dan dat ik gisteren was."

Lees ook: Koude temperaturen verwacht tijdens Grand Prix Las Vegas

Lees ook: FIA stelt beslissing Haas-protest uit

Lees ook: Koning van de Race: Ze zullen zeggen dat ze heel goed zijn

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden