Red Bull: Geen grote updates voor Imola

18 apr 2022 door Coert Gillissen
alonso sprint imola

Red Bull-teambaas Christian Horner zegt dat zijn team in Imola niet met grote updates komt voor de RB18. Mogelijke nieuwe ontwikkelingen op de auto zijn slechts 'evoluties' en niet onderdeel van een groot updatepakket.

Komend weekend strijkt het Formule 1-circus neer in het Italiaanse Imola voor de eerste Europese race van het seizoen. Traditioneel gezien nemen veel teams altijd grote updates mee naar de eerste Europese race. Voor Red Bull is dat dit seizoen anders: "We hebben geen groot pakket gepland. De updates die we hebben zijn slechts evoluties omdat we problemen beter begrijpen. Bovendien hebben we weinig tijd om deze updates te evalueren vanwege de sprintrace. We hebben één oefensessie en dan direct kwalificatie, dus je moet zeer zeker zijn van de onderdelen die je op de auto zet", zegt Horner. "Updates zijn wel nodig om Ferrari in te halen, maar het feit dat we het op-één-na snelste team zijn is bemoedigend en bovendien beginnen we steeds beter de problemen die we hebben te begrijpen."

35-saturday-imola

Sprintrace

In Imola wordt ook de eerste van drie sprintraces verreden. In tegenstelling tot Red Bull weerhoudt Alpine dat er niet van om grote updates mee te nemen. De andere twee sprintraces zijn tijdens de Grand Prix van Oostenrijk en São Paulo. Bekijk het tijdschema voor de Grand Prix van Emilia-Romagna hier.

 

Lees ook: Alpine wil eerlijke entree Volkswagen Groep

Lees ook: Fernando Alonso: "Lastig om Ferrari dit jaar te achterhalen"

Lees ook: Retro: Kampioenen met een slechte start van hun seizoen

18 apr 2022 door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen